3 huizen waarin welke vierkante meter optimaal wordt benut

Neem eens een kijkje in deze huizen waarin esthetiek en functionaliteit perfect geïntegreerd zijn.

Met de juiste meubels, zorgvuldig geselecteerde kleuren en een duidelijke stijl kun je op een paar vierkante meter een complete woning realiseren waarin esthetiek en functionaliteit elkaar perfect in balans houden. Laat je inspireren door deze drie geniale huizen.

Lees ook:

Granito terrazzo vloer en open keuken
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

De ultieme woon-werkcombinatie

Dit kleine, minimalistische appartement fungeert als werkplek en als woning. De rustieke uitstraling van het huis is bewaard gebleven en wordt benadrukt door het eenvoudige, maar zorgvuldig geselecteerde interieur. Hier is bewust gekozen voor minder en kleinere meubels, om een luchtige sfeer te creëren en om de beschikbare ruimte groter te laten lijken.

De witte muren en oppervlakken en de schitterende lichtinval maken het huis ruim, licht en uitnodigend, terwijl de subtiele, houten meubels hierdoor extra tot hun recht komen. Daarnaast zorgen de tapijten voor het nodige contrast met de terrazzovloer, waardoor er in de grotere kamers aparte zones ontstaan.

Hier kun je meer zien van dit prachtige, maar kleine appartement.

Van studentenkamer naar eengezinswoning

In deze kleine, maar stijlvolle woning gaan functionaliteit en esthetiek perfect samen. Bij het interieur is rekening gehouden met kleur en daglicht, en met praktische opbergruimte. Het resultaat is een slim en zorgvuldig samengestelde woning van slechts enkele vierkante meters.

Dit kleine huis heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt in de tien jaar dat interieurstylist Jules Villbrandt er woont. Het begon als een klassieke studentenkamer, maar vormt inmiddels het decor voor haar gezinsleven.

De grootste meubels in het huis, zoals de bank en eetkamerstoelen, zijn licht en elegant gehouden, terwijl de muren volhangen met kunst. Zo krijgt het huis een persoonlijk tintje en wordt de strakke lijnvoering doorbroken.

Neem een kijkje in dit kleine, inspirerende huis.

© Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Luxe op 6 vierkante meter

Messing, eikenhout, lavasteen en visgraat – dat zijn de uitgangspunten van deze kleine, maar bijzonder elegante badkamer.

Op slechts zes vierkante meter is een luxueuze badkamer gecreëerd die rust en kwaliteit uitstraalt, en tegelijkertijd voldoende opbergruimte biedt.

De mooie lavasteen in grijstinten creëert een lichte en rustige uitstraling. Tegelijkertijd zorgt het eigenzinnige visgraatpatroon ervoor dat de kleuren en textuur van de tegels helemaal tot hun recht komen. De messing armaturen en eikenhouten meubels geven de kleine badkamer een warme, exclusieve uitstraling en laten duidelijk zien dat er over elk detail is nagedacht.

Neem hier een kijkje in deze indrukwekkende badkamer.