Kopenhagen modern designinterieur Sophia Roe
© Mikey Estrada

Sophia Roe haar masculiene appartement in Kopenhagen

Met haar scherpe esthetische blik creëerde influencer en stylist Sophia Roe een strak, masculien interieur, waarin alleen de meest essentiële elementen een plek kregen

Sophia Roe is influencer en freelance stylist en maakt foto’s voor haar eigen Instagram-profiel en voor klanten in de modebranche. Die ervaring komt duidelijk tot uitdrukking in de stijlvaste esthetiek van het interieur van haar appartement, dat zich in het oude centrum van Kopenhagen bevindt.

Lees ook:

Ronde eettafel van Louise Roe in woonkeuken
© Mikey Estrada

‘Ik ben gewend om in kleuren, texturen en contrasten te denken als ik kleding en accessoires combineer. Dat doe ik dus ook als ik objecten combineer in mijn huis,’ zegt Sophia.

Het lijkt haast of Sophia’s kledingstijl rechtstreeks is vertaald naar de stijl van haar woning. Ze beschrijft die zelf als masculien en vertelt dat ze altijd werkt volgens het ton sur ton-principe. Zo is haar huis strak gecomponeerd in facetten van zwart, wit en beige, met groentinten als enige kleuraspect.

‘Groen is de kleur waar ik me het meest senang bij voel. Toen ik bijvoorbeeld de vintage bank Togo in groen vond, moest ik hem hebben. De bank is een beetje de “hoofdrolspeler” in de ruimte, waar ik de rest bij heb uitgezocht,’ legt Sophia uit.

Modern Kopenhagen interieur met David Thulstrup stoel
© Mikey Estrada
Thuiskantoor met vintage bureau en design stoel
© Mikey Estrada

Voor haar werk is Sophia gewoonlijk vaak onderweg, naar fotoshoots over de hele wereld. Maar door de coronapandemie was ze begin dit jaar noodgedwongen meer thuis, en dat heeft ervoor gezorgd dat ze anders tegen haar woning is gaan aankijken.

‘De afgelopen drie jaar heb ik fulltime als influencer gewerkt. Onder normale omstandigheden ga ik meerdere keren per maand voor mijn werk op reis. Daardoor was ik nooit lang genoeg achter elkaar in Kopenhagen om mijn appartement als een thuis te laten voelen. Het was eigenlijk vooral een halte tussen twee reizen in. Tijdens de lockdown had ik eindelijk tijd om tot rust te komen en heb ik wat spullen gekocht waardoor het meer aanvoelt als een thuis. En dat was hard nodig,’ vertelt Sophia.

Lees ook:

collage van Sophia Roe haar appartement
© Mikey Estrada

Een van de redenen dat ze het appartement zo prettig vindt, is dat het veel licht, ruimtelijkheid en bergruimte heeft.

‘Voor mij gaat het erom hoe je de vierkante meters gebruikt. Het appartement waar ik hiervoor woonde was groter, maar de ruimte werd slechter benut. Ik ben er goed in om mijn spullen op te schonen en alleen te bewaren wat van waarde voor me is. Mijn kasten zijn allemaal geordend en gelabeld. Het geeft me rust dat er overzicht is en dat ik niet te veel spullen heb,’ zegt Sophia over haar huis, waar alleen de dingen staan die ze gebruikt, waar ze van houdt en die ze nodig heeft.◆