restaurant flore amsterdam
© Flore

Dit zijn de mooiste restaurants van Amsterdam

Bekijk 7 van de indrukwekkendste restaurants van Amsterdam – van informele eetplekken tot fantastische sterrenrestaurants!

The Duchess

Bij The Duchess heb je gegarandeerd een vorstelijke ervaring! Het restaurant is geïnspireerd op de elegante belle époque, met theatrale marmeren zuilen, glas in lood en imposante kroonluchters.

Restaurant Rouhi

Bij Rouhi kun je je heerlijk laten verwennen met fantastische culinaire verrassingen, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Het restaurant combineert boho-chic en eclectisch op een indrukwekkende manier, met als resultaat een elegante, luxueuze uitstraling.

De Kas

Bij De Kas worden de groenten ’s ochtends geoogst en liggen ze ’s avonds op je bord. Sinds 2001 werkt het restaurant met dit ‘plant to plate’ concept. Het restaurant bevindt zich in een enorme glazen kas en heeft zijn eigen moestuin!

Lees ook:

Restaurant Flore

Een stijlvol hotel restaurant dat zich bevind in het vernieuwde L'Europe (Gelijk een mooi excuus om hier ook eens een kijkje te nemen). Geniet van moderne Europese gerechten, geserveert in een elegante eetzaal met grachtzicht. En laten we de Michelin ster niet vergeten. Iets te vieren of een date night? Restaurant: check!

Taiko

Taiko is een Aziatisch geïnspireerde eetlocatie en een van de mooiste hotel-restaurants in Amsterdam. De donkere meubels en het gedempte licht zorgen voor een heel gezellige sfeer. Maar de wowfactor is het indrukwekkende wandrek, met onder andere wijn, glazen en boeken.

Restaurant Vinkeles

Restaurant Vinkeles is een unieke bestemming in de historische binnenstad van Amsterdam. Gevestigd in een 18e eeuwse bakkerij is het de perfecte locatie om te genieten van het vakmanschap van Executive Chef Dennis Kuipers en Chef de Cuisine Jurgen van der Zalm. Zij combineren de traditionele en moderne Franse keuken en hebben daarvoor tevens een ster verdiend. Wijnliefhebber? Hier kun je je hart ophalen, fantastische avond gegarandeerd!

Lees ook:

Moon

Restaurant Moon tilt lunch en avondeten naar een heel nieuw niveau. Het ronde restaurant draait in 75 minuten tijd 360 graden, waardoor je het panoramische uitzicht rondom kunt ervaren. Dit is absoluut een van de indrukwekkendste restaurants van Amsterdam.

Izayaka

Mooi zitten! Bij Izayaka Asian Kitchen & Bar. Midden in de bruisende Amsterdamse Pijp, gelegen aan de voet van het Sir Albert boutique hotel, biedt IZAKAYA pure ontspanning en verwennerij in een ‘urban chic’ setting. De extravagante Japanse keuken krijgt een Zuid-Amerikaans tintje en wordt gepresenteerd naast een menu met hoogwaardige cocktails.

Mesiba

Mesiba is een Oost-mediterraan restaurant in de gezellige Jordaan. Mesiba is het Hebreeuwse woord voor feest en dit restaurant doet zijn naam zeker eer aan!

Celia

Waarschijnlijk de meeste relaxte in ons lijstje, een oase van rust als je vanaf de drukke Nieuwendijk hier binnenstapt. Celia Amsterdam draagt de moderne Amerikaanse keuken een warm hart toe en brengt een vleugje Californische zon naar het bruisende stadshart van Amsterdam. In de ruimtes van het restaurant, licht en open van opzet, proef je de sfeer van een stadsoase vermengd met een tikkeltje van het optimisme dat typerend is voor 'The Golden State'.