Jotex new collection clean slate
© Jotex

Ontspan met de nieuwe 'Clean Slate' collectie van Jotex

Na een heerlijke zomer met veel warme dagen en activiteiten, wordt het weer tijd voor rust, eenvoud en een clean interieur.

Onvolmaakt minimalisme

De nieuwe Clean Slate collectie van Jotex, ontworpen door Zweeds modestylist Marcus Söder en geïnspireerd op de Japanse filosofie Wabi-sabi, focust zich op het creëren van een ruimte waar mode en interieur samensmelten in een oase van rust. Met deze collectie wil Jotex mensen inspireren om een ruimte te creëren waar je kunt ontspannen, opladen en waar balans tussen werk en privé gevonden kan worden. In de collectie wordt gebruik gemaakt van organische vormen, natuurlijke tinten en diverse materialen als licht hout, steen, keramiek, glas, linnen en organisch katoen. De ruigheid en natuurlijke materialen die opgenomen zijn in de collectie zijn perfect voor een onvolmaakt minimalistisch interieur waar rust weer gevonden kan worden.

Items die onder andere terug te vinden zijn in de collectie zijn gordijnen, beddengoed, meubels, decoratie en meer!

Jotex new collection clean slate
© Jotex
Jotex new collection clean slate
© Jotex

Van gordijnen naar woondecoratie van modern design

Jotex is een Scandinavisch interieurmerk uit Zweden, wiens missie het is om persoonlijke en authentieke producten aan te bieden die ieders individuele interieurstijl omarmen. Geïnspireerd door de internationale modehuizen, is de identiteit van Jotex gebaseerd op modern design met gedurfde expressies, gecombineerd met een minimalistische Scandinavische esthetiek. Het verhaal begint in 1963, in het ouderlijk huis van Sven-Åke Johansson in Gnosjö, Zweden. Toen hij opgroeide ontdekte hij gefascineerd hoe een huis van persoonlijkheid kon veranderen door simpelweg een paar gordijnen te verwisselen voor een ander paar. Toen het zonlicht zich een weg baande door de ramen zag hij de prachtige kleurschakeringen die het textiel kreeg - toen werd het idee geboren om gordijnenspecialist Jotex op te starten.

Jotex new collection clean slate
© Jotex

Van postorder naar e-commerce

Om de zaken in gang te zetten, creëerde Johansson een productcatalogus die hij naar iedereen in de buurt stuurde. De catalogus werd meteen populair. Plotseling waren er verschillende nieuwe designproducten beschikbaar en dat was een hoogtepunt in het leven van veel mensen. Na enkele succesvolle jaren en een groeiend assortiment, werd in 1997 de website gelanceerd en de verkoop ging van postorder naar e-commerce. Tegenwoordig is Jotex actief op acht markten in Europa. Maar het is nog steeds dat kleine bedrijf met ongeveer 30 medewerkers met de droom om een toonaangevende bestemming te worden voor woondecoratie.

Jotex new collection clean slate
© Jotex
Jotex new collection clean slate
© Jotex
jotex collection clean slate
© Jotex