© Charlotte Ravnholt

Bruunmunch: Made in Denmark is het motto

Zee, zand en verwaaide duinen maken deel uit van de identiteit van Bruunmunch. De natuur in Jutland is dé inspiratiebron voor de meubels van dit bedrijf.

Terug naar de roots! Dat was het besluit van de oprichters van ontwerpbureau Bruunmunch. Daarop haalden Henrik Bruun en Jacob Munch de meubelproductie terug naar Denemarken om hun profiel aan te scherpen. In de toekomst zal het nog duidelijker zijn dat Bruunmunch Deens is en zich richt op topkwaliteit en degelijk Juts ambacht. De twee jeugdvrienden zijn opgegroeid in Esbjerg in West-Jutland, omringd door de prachtige vrije natuur. Hier richtten de twee selfmade ontwerpers tien jaar geleden Bruunmunch Furniture op, op basis van hun gezamenlijke passie voor meubels. Na een aantal jaren buiten de stad te hebben gewoond, keerden ze allebei terug naar Esbjerg en realiseerden ze hun visie van een meubelmerk dat even eenvoudig en esthetisch als authentiek moest zijn. Met heel veel kwaliteit.

Lees ook:

De natuur van West-Jutland wordt weerspiegeld in de stevige, natuurlijke materialen die jarenlang meegaan. Jacob en Henrik hebben banden met externe ontwerpers en zijn allebei betrokken bij het hele proces – ze volgen het meubilair van de tekentafel tot het eindproduct en de verkoop. Daardoor komen de waarden van Bruunmunch overal in terug: authenticiteit en liefde voor design.

‘We zijn er trots op dat al ons meubilair in Denemarken wordt geproduceerd. Wij vinden dat het in een geglobaliseerde wereld goed is om vast te houden aan je roots, lokale werkgelegenheid en alles waar wij Denen echt goed in zijn. Al onze fabrikanten en samenwerkingspartners zijn speciaal geselecteerd omdat ze toegewijd en toonaangevend zijn op hun gebied, zodat de meubels van hoge kwaliteit zijn en geproduceerd worden onder de juiste omstandigheden. Dat staat bij ons hoog in het vaandel, net als hechte relaties, vertrouwen en eerlijkheid,’ zegt het duo.

Het bedrijf is gaan werken met materialen van de twee gerenommeerde leveranciers van textiel en leer, Kvadrat en Sørensen Leather, wat de kwaliteit nog meer verhoogt.

Onder de ontwerpers zijn Peter Barreth, die de banken Reason en Pump heeft ontworpen, Claus C. Simonsen, die samen met Bruunmunch de stoel Play en de Stoneupcycle-tafels vormgaf, en MSDS Studio van het kastensysteem Halfcab.

Lees ook:

DE NIEUWE TAFELS

Stoneupcycle ontworpen door Claus Simonsen zijn gemaakt met overtollige platen in marmer, graniet, silestone en keramiek van een steenhouwerij.
Zo wordt ‘afval’ geïncorporeerd in het ontwerp. Banken, barkrukken en stoelen komen uit de actuele collectie.