© Stine Christiansen

Frambozen-kokos-ijssandwich

IJskoude sandwich? Ja, lekker! Framboos geeft dit ijs een diepe smaak, met kokos als tegenhanger.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

  • 60 g verse of diepvries frambozen
  • ¼ blik gecondenseerde melk
  • ¼ dl slagroom
  • rasp van 1/4 biologische citroen
  • 40 g kokosrasp
  • ¼ blik gecondenseerde melk
  • ½ el citroensap
  • ¼ dl gevriesdroogde frambozen

Zo maak je de sandwiches

Frambozenijs

• Blend de frambozen met de gecondenseerde melk en slagroom.

• Breng evt. op smaak met wat citroenrasp.

• Draai er in een ijsmachine ijs van of zet het in de vriezer en roer regelmatig terwijl het bevriest.

Sandwich

• Meng kokosrasp, gecondenseerde melk, citroenrasp en gevriesdroogde frambozen.

• Spreid uit op een stuk bakpapier, leg er een ander stuk bakpapier bovenop en rol dun uit.

• Laat de bodem in de vriezer hard worden.

• Snijd de bodem in tweeën, zodat hij past in een vorm van ca. 18 x 25 cm bekleed met plasticfolie.

• Verdeel het ijs over de bodem en leg de andere helft erop.

• Zet het ijs terug in de vriezer en snijd er voor het serveren vierkantjes van.

• Strooi er evt. nog wat gevriesdroogde frambozen over.

Lees het hele artikel