Recept van Deense gaat viraal: meer dan 20 miljoen keer is haar smakelijke citroenmousse bekeken

Een Deense receptenmaker is viraal gegaan met haar recept voor eenvoudige citroenmousse. Sinds mei is het meer dan twintig miljoen keer bekeken op Instagram en TikTok.

Als jij een van die mensen bent, die denkt dat eten lekkerder smaakt als het ook nog eens een lust voor het oog is, dan zal het recept van @Nurhkasim's je zeker doen watertanden.

Het dessert zelf is niets nieuws - het is een variatie op het bekende citroentoetje - maar de manier waarop het romige dessert wordt geserveerd, heeft duizenden TikTok- en Instagramgebruikers gek gemaakt! Zowel de likes als comments regenen neer op Nur en haar video's. En uit alle hoeken van de wereld.

In plaats van de citroenmousse in een glas of kom te serveren, presenteert Nur het in een halve, uitgeholde citroen, met eraan zowel stengel als groene blaadjes - en dat maakt het tot een van de mooiste desserts die we in lange tijd hebben gezien!

Van coronahobby tot virale hit

Op haar Instagram-profiel deelt de Deense geregeld recepten voor heerlijke taarten, toetjes en andere gerechten, die allemaal gemeen hebben dat ze creatief, vernieuwend en nét iets anders zijn.

Hoewel het redelijk is om aan te nemen dat Nur een achtergrond heeft in voeding, werkt ze dagelijks als apotheker - en het delen van receptvideo's was slechts een idee dat ze kreeg tijdens de Corona-lockdown.

Het idee voor het virale dessert kwam voort uit een recept dat Nur eerder maakte, waarbij een crème brûlée wordt geserveerd in een halve sinaasappelschil. Een idee dat behoorlijk populair is gebleken.

  • Nadat ik het recept had gedeeld, kreeg ik 60.000 nieuwe volgers op Instagram en TikTok, en honderden mensen hebben de video's en foto's van het recept gedeeld, vertelt Nur aan Scandiliv.dk. En ze heeft een belofte aan haar volgers gedaan, die gegarandeerd in de smaak zullen vallen:

"Welkom bij het tweede deel van mijn nieuwe serie genaamd 'Desserts in Fruit'. Iemand op de andere app (TikTok, red.) vroeg me om er een cheesecake van te maken en ik werd geïnspireerd om er een serie van te maken.

Er komen nog meer (recepten, red.) aan en ik hoop dat je ze lekker zult vinden!" schrijft ze voor een nieuwe post op Instagram, waar ze het recept voor bosbessencheesecake in citroenschil deelt.

Nur er gået viralt med sin citronmousse i en citronskal
© @nurhkasim

De recepten van Nur zijn niet de enige die profiteren van de schoonheid van een citroen.

Steeds meer chef-koks wenden zich tot de schillen van verse citrusvruchten wanneer ze andere manieren willen vinden om bekende klassiekers te serveren.

Meest recent kwamen we de al even smakelijke crème brûlée au limoncello van chef-kok Diego Alarys tegen, die ook direct in de schil van de citroen wordt geserveerd, terwijl Marie van @Aromecassis een gelei-dessert in de schillen heeft gemaakt.

Citroenmousse in citroenschil

Als je de moed hebt verzameld om je eigen dessert in een citroenschil te serveren, vind je hieronder het makkelijke en duidelijke recept van Nur - ook voor keukenbeginners.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personer

  • 1 stuks biologische citroen
  • 66 g slagroom
  • 25 g suiker
  • 8⅓ g citroensap
  • ¼ el citroenschil
  • ⅓ tl vanillesuiker

Zo maak je het:

  1. Begin met het wassen van de citroenen.
  1. Halveer vervolgens de citroenen en hol ze uit met een lepel.
  1. Pers het sap uit het vruchtvlees van de citroenen. Zorg ervoor dat er geen stukjes citroen in zitten.
  1. Giet de room, suiker en citroenschil in een pan en laat 3-4 minuten sudderen (niet koken).
  1. Als de kleur van het mengsel iets donkerder is geworden en begint in te dikken, haal je het van het vuur. Voeg nu citroensap en vanillesuiker toe en roer zodat het mengsel weer dikker wordt.
  1. Giet het mengsel door een zeef om de stukjes citroenschil eruit te filteren.
  1. Laat het 1-2 minuten afkoelen en giet het dan in de uitgeholde citroenen.
  1. Leg tot slot de halve citroenen in de koelkast en laat ze 1-2 uur rusten.

Probeer ook eens een sinaasappel in plaats van een citroen.