Als jij een van die mensen bent, die denkt dat eten lekkerder smaakt als het ook nog eens een lust voor het oog is, dan zal het recept van @Nurhkasim's je zeker doen watertanden.
Het dessert zelf is niets nieuws - het is een variatie op het bekende citroentoetje - maar de manier waarop het romige dessert wordt geserveerd, heeft duizenden TikTok- en Instagramgebruikers gek gemaakt! Zowel de likes als comments regenen neer op Nur en haar video's. En uit alle hoeken van de wereld.
In plaats van de citroenmousse in een glas of kom te serveren, presenteert Nur het in een halve, uitgeholde citroen, met eraan zowel stengel als groene blaadjes - en dat maakt het tot een van de mooiste desserts die we in lange tijd hebben gezien!
Van coronahobby tot virale hit
Op haar Instagram-profiel deelt de Deense geregeld recepten voor heerlijke taarten, toetjes en andere gerechten, die allemaal gemeen hebben dat ze creatief, vernieuwend en nét iets anders zijn.
Hoewel het redelijk is om aan te nemen dat Nur een achtergrond heeft in voeding, werkt ze dagelijks als apotheker - en het delen van receptvideo's was slechts een idee dat ze kreeg tijdens de Corona-lockdown.
Het idee voor het virale dessert kwam voort uit een recept dat Nur eerder maakte, waarbij een crème brûlée wordt geserveerd in een halve sinaasappelschil. Een idee dat behoorlijk populair is gebleken.
- Nadat ik het recept had gedeeld, kreeg ik 60.000 nieuwe volgers op Instagram en TikTok, en honderden mensen hebben de video's en foto's van het recept gedeeld, vertelt Nur aan Scandiliv.dk. En ze heeft een belofte aan haar volgers gedaan, die gegarandeerd in de smaak zullen vallen:
"Welkom bij het tweede deel van mijn nieuwe serie genaamd 'Desserts in Fruit'. Iemand op de andere app (TikTok, red.) vroeg me om er een cheesecake van te maken en ik werd geïnspireerd om er een serie van te maken.
Er komen nog meer (recepten, red.) aan en ik hoop dat je ze lekker zult vinden!" schrijft ze voor een nieuwe post op Instagram, waar ze het recept voor bosbessencheesecake in citroenschil deelt.
De recepten van Nur zijn niet de enige die profiteren van de schoonheid van een citroen.
Steeds meer chef-koks wenden zich tot de schillen van verse citrusvruchten wanneer ze andere manieren willen vinden om bekende klassiekers te serveren.
Meest recent kwamen we de al even smakelijke crème brûlée au limoncello van chef-kok Diego Alarys tegen, die ook direct in de schil van de citroen wordt geserveerd, terwijl Marie van @Aromecassis een gelei-dessert in de schillen heeft gemaakt.