© Stine Christiansen

Chocolade-munt-bolletjes met matcha

Munt en pure chocolade zijn een match made in heaven. Hier vinden ze elkaar in feestelijke ijslolly's.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

  • ¾ eidooiers
  • 25 g suiker
  • ¼ dl volle melk
  • ½ g matchapoeder
  • ¼ liter slagroom
  • 2-3 tl pepermuntextract
  • 9⅓ g pure chocolade
  • 25 g pure of witte chocolade om in te dopen

Zo maak je de ijslolly's

• Klop de eidooiers en suiker schuimig.

• Verwarm melk en matcha tot net onder het kookpunt, zeef dit en giet het al kloppend bij het eimengsel.

• Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot het licht romig is en dikker wordt. Het mag niet koken.

• Klop de slagroom erdoor, breng op smaak met pepermuntextract en laat het mengsel afkoelen.

• Draai er in een ijsmachine ijs van of zet het in de vriezer en roer regelmatig terwijl het bevriest.

• Roer de gehakte chocolade erdoor als het ijs op softijs begint te lijken.

• Doe het ijs in een vorm voor bollen en laat het helemaal hard worden in de vriezer.

• Steek in elke bol een stokje en doop ze in getempereerde chocolade. Leg ze dan meteen terug in de vriezer.

• Bestrooi voor het serveren met wat matcha.

Lees het hele artikel