
Linguine met boerenkoolpesto en olijven
Er zit pit in dit kleine pastagerechtje, zowel in smaak als in textuur. Hier wordt het als tussengerecht geserveerd. De pesto wordt uiteraard zonder kaas bereid en kan prima vooraf gemaakt worden.
AfLone Kjær
4 personen
Boerenkoolpesto
50 g boerenkool
1 knoflookteentje
40 g gezouten amandelen
ca. 1 dl olijfolie
sap van 1⁄2 citroen
zoutvlokken en peper
- 200 g linguine (zonder ei)
- 2 el gezouten amandelen
- 2 el zwarte olijven
- 200 g linguine (zonder ei)
- 2 el gezouten amandelen
- 2 el zwarte olijven
Hier is hoe je het doet:
Boerenkoolpesto
Maal boerenkool, knoflook en amandelen fijn in een blender en voeg daarbij de olie geleidelijk toe, tot er een pesto ontstaat. Breng op smaak met citroensap, zoutvlokken en peper.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en laat hem uitlekken.
Hak de amandelen fijn. Schep de linguine door de boerenkoolpesto en garneer met olijven en amandelen.
TIP: Als je kaas eet, kun je 50 g geraspte belegen kaas aan de pesto toevoegen en er een beetje van over de pasta strooien.
TIP: Als je kaas eet, kun je 50 g geraspte belegen kaas aan de pesto toevoegen en er een beetje van over de pasta strooien.