Linguine met boerenkoolpesto en olijven

Er zit pit in dit kleine pastagerechtje, zowel in smaak als in textuur. Hier wordt het als tussengerecht geserveerd. De pesto wordt uiteraard zonder kaas bereid en kan prima vooraf gemaakt worden.

4 personen

Boerenkoolpesto

  • 50 g boerenkool
  • 1 knoflookteentje
  • 40 g gezouten amandelen
  • ca. 1 dl olijfolie
  • sap van 1⁄2 citroen
  • zoutvlokken en peper
  • 200 g linguine (zonder ei)
  • 2 el gezouten amandelen
  • 2 el zwarte olijven

Doe zoals de italianen doen, en serveer pasta als tussengerecht. Hier wordt de linguine vergezeld door een huisgemaakte boerenkoolpesto en gezouten amandelen. De pesto kun je vooraf maken, zodat je je handen vrij hebt als de gasten arriveren.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Hier is hoe je het doet:

Boerenkoolpesto

  1. Maal boerenkool, knoflook en amandelen fijn in een blender en voeg daarbij de olie geleidelijk toe, tot er een pesto ontstaat. Breng op smaak met citroensap, zoutvlokken en peper.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en laat hem uitlekken.
  3. Hak de amandelen fijn. Schep de linguine door de boerenkoolpesto en garneer met olijven en amandelen.

TIP: Als je kaas eet, kun je 50 g geraspte belegen kaas aan de pesto toevoegen en er een beetje van over de pasta strooien.