IJsthee met rabarber

IJsthee is makkelijk te maken als je een goed sapje en een lekkere thee hebt. We maken een heerlijk rabarbersapje en severen het als ijsthee om mee te nemen naar het strand.

Rabarbersap

7 ½ deciliter

  • 500 g rabarber
  • 1 limoen
  • 15 g verse gember
  • 250 g lichte rietsuiker
  • 5 dl water

Hier is hoe je het doet:

  1. Was de rabarber en snijd de stengels klein. Snijd de limoen en gember in plakjes.
  2. Doe de rabarber in een pan met limoen, gember en rietsuiker en schenk het water erbij.
  3. Kook circa 30 minuten op laag vuur. Laat het sap een paar uur staan en breng het zoet en zuur in balans met suiker en limoen.
  4. Zeef het sap door een sapdoek en bottel het.
© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

IJsthee

Ca. 1 liter

  • 6 dl afgekoelde thee
  • 4 dl rabarbersap
  • (onverdund)
  • verse aardbeien
  • ½ komkommer

Hier is hoe je het doet:

Meng thee en rabarbersap en breng op smaak. Schenk de ijsthee in flessen om mee te nemen.
Snijd de komkommer in brede linten met een dunschiller. Doe aardbeien en komkommer in glazen en vul aan met ijsthee.

Lees ook: