Aziatische Tomatensoep
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Aziatische tomatensoep met pittige paprikasalsa

Als je alle groenten hebt gesneden, doet een goede blender de rest van het werk. De soep doet denken aan gazpacho, maar dan met een Aziatische twist.

Aziatische tomatensoep met pittige paprikasalsa

De blender maakt deze heerlijke soep praktisch zelf, die ook verfrissend is op een warme dag.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Aziatische tomatensoep

  • 50 g oud brood zonder korst
  • 1 dl tomatensap
  • 250 g rijpe tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 paprika's
  • ½ ui
  • ½ kleine rode peper
  • 1 tenen knoflook
  • ½ el geraspte gember
  • 1½ dl bouillon
  • takjes koriander
  • 1 takjes munt
  • ¼ dl olijfolie
  • sojasaus
  • vissaus
  • sap van 1 limoen
  • versgemalen peper

Paprikasalsa

  • 1 paprika's
  • 1 teentjes knoflook
  • ½ el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • takjes koriander
  • versgemalen peper

Zo maak je de soep

  • Scheur het brood in stukjes. Doe het in een kom en giet er tomatensap over. Meng goed en laat ca. 5 minuten weken.
  • Hak de tomaten.
  • Snijd komkommer en paprika’s in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en hak fijn.
  • Pers de knoflook.
  • Doe het brood met sap, de tomaten met vocht en zaadjes, de komkommer, paprika’s, uien, rode peper, knoflook en gember met de bouillon in een blender en pureer tot een egale soep.
  • Voeg de kruiden toe en blend nog even. Breng op smaak met olijfolie, sojasaus, vissaus, limoen en peper.
  • Zout is misschien niet nodig omdat je al sojasaus gebruikt.

Lees het hele artikel