Als je alle groenten hebt gesneden, doet een goede blender de rest van het werk. De soep doet denken aan gazpacho, maar dan met een Aziatische twist.
Door
Lone Kjær
— 09. oktober 2024
Aziatische tomatensoep met pittige paprikasalsa
De blender maakt deze heerlijke soep praktisch zelf, die ook verfrissend is op een warme dag.
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Aziatische tomatensoep
50
g
oud brood zonder korst
1
dl
tomatensap
250
g
rijpe tomaten
½
komkommer
1
paprika's
½
ui
½
kleine rode peper
1
tenen knoflook
½
el
geraspte gember
1½
dl
bouillon
2½
takjes koriander
1
takjes munt
¼
dl
olijfolie
sojasaus
vissaus
sap van 1 limoen
versgemalen peper
Paprikasalsa
1
paprika's
1
teentjes knoflook
½
el
sojasaus
1
el
olijfolie
1½
takjes koriander
versgemalen peper
Zo maak je de soep
Scheur het brood in stukjes. Doe het in een kom en giet er tomatensap over. Meng goed en laat ca. 5 minuten weken.
Hak de tomaten.
Snijd komkommer en paprika’s in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en hak fijn.
Pers de knoflook.
Doe het brood met sap, de tomaten met vocht en zaadjes, de komkommer, paprika’s, uien, rode peper, knoflook en gember met de bouillon in een blender en pureer tot een egale soep.
Voeg de kruiden toe en blend nog even. Breng op smaak met olijfolie, sojasaus, vissaus, limoen en peper.
Zout is misschien niet nodig omdat je al sojasaus gebruikt.