© CBCK-Christine

Maak binnenshuis je eigen kruidentuin

Als je dolgraag een kleine kruidentuin wilt maken, vind je hier inspiratie en tips om dat binnenshuis te doen.

Zet ze in een plantenrek

Maak een eenvoudige en overzichtelijke kruidentuin door het rekje bij een raam te plaatsen, waar de kruiden zonlicht kunnen krijgen.
Het voordeel van een halfopen plantenrek is dat je de potten gemakkelijk kunt verbergen, waardoor je een elegante look creëert. Bovendien heb je zo een mooie kruidentuin die niet al te veel ruimte inneemt.

Kruidenplanten hebben licht nodig

Als je binnenshuis een kruidentuin wilt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de plek waar je het kruidentuintje gaat aanleggen.
Kruiden gedijen het best als ze licht krijgen. Daarom is het een goed idee om ze voor een raam te hangen. Dan heb je meer ruimte op je vensterbank dan wanneer je ze allemaal in de vensterbank zou hebben staan.

Benut de ruimte aan de wanden

Wanneer je je kruiden binnen laat groeien, is het handig om gebruik te maken van de wanden en je kruiden op te hangen, zoals op de foto.
Je kunt je kruiden op meerdere niveaus hangen door metalen stangen op verschillende hoogtes aan de muur te bevestigen. Hier kun je metalen haken aan hangen om de planten aan te bevestigen. Het brengt leven in je interieur en is praktisch.

Creatieve opbergruimte

Het gaat erom creatief te zijn en te experimenteren met wat je al in huis hebt.
Je kunt een leuke look in je kruidentuin creëren door bijvoorbeeld schalen, glaswerk, mokken en blikken te gebruiken. Laat ze op de vensterbank staan, zodat de zon erop kan schijnen.

Lees ook:

Netjes in een kas

Een kas als deze is een uitstekende keuze voor je kruidentuin binnenshuis. Laat zaadjes kiemen en groot worden in deze minikas, die ook nog prachtig staat in je huis.
Het is een slimme en handige oplossing, want hij is gemakkelijk te verplaatsen.

Gebruik een standaard

Heb je veel kruiden, dan is het handig om een standaard te gebruiken. Op deze manier worden je kruidenplanten een originele blikvanger in je huis.

Doe-het-zelf

Je kunt ook je eigen unieke standaard maken. Dat bespaart ruimte en ziet er mooi uit. Je moet er wel een beetje handig voor zijn, maar je kunt je eigen standaard van hout maken.
De combinatie van mooie potten en hout zorgt voor een persoonlijk en speels element in je huis.