Amsterdam Hotspot: Bakkerij & Café Wolf

Deze bakkerij & café in Amsterdam is een lust voor het oog.

Bakkerij & Café Wolf

De Negen Straatjes in Amsterdam...een heerlijke plek met de mooiste boetieks, schilderachtige monumenten en bijzondere plekken om te eten. Ben je in de buurt bezoek dan zeker ook eens Bakkerij & Café Wolf.

De aanblik van bakkerij Wolf is een lust voor het oog met een prachtige vitrine vol lekkers met op de achtergrond een houten rek met rustieke broden.

Een deur verderop vind je het bijbehorende café met een al net zo prachtig interieur.

Beiden ontwikkeld door Anne Claus Interiors, ook wel bekend van o.a. Morgan & Mees en Republiek Bloemendaal.

Wolf bakkerij cafe
© Anne Claus Interiors / Space Content Studio
Wolf bakkerij cafe
© Anne Claus Interiors / Space Content Studio

Clean meets rauw & design

"In het pand van Wolf zat eerst een heel donker restaurant met weinig licht. De invulling van de nieuwe Wolf moest zijn een bakkerij en een café/restaurant met houtovenpizza met een frisse uitstraling, waarbij ik het wel mooi vond om de rauwheid te behouden. Daarom besloten we de ruwe wanden niet te stucen en alle pijpen over het plafond zichtbaar te laten.

De verdere inrichting van bakkerij is clean gehouden vanwege alle apparatuur die nodig is in een bakkerij. Als contrast tegen de rauwe wanden en vloer heb ik mooie design lampen gekozen van Lambert&Fils en Frama CPH welke hierdoor mooi afsteken tegen de rauwe basis. Travertin voor de toonbank pastte mooi bij het geheel. Een rauwe ruwe steen maar wel de rijkheid van natuursteen." vertelt Anne Claus.

Wolf bakkerij cafe
© Anne Claus Interiors / Space Content Studio

Warme inrichting met Scandinavisch design

Het cafe opende nog niet zo heel lang geleden de deuren waarbij de ruimtes met elkaar verbonden blijven door middel van een glazen scheidingswand en daarmee een prachtig uitzicht en kijkje in de keuken biedt van de bakkerij.

Het interieur oogt warm en rustig door de houten tafels, gestoffeerde banken en de mooie aardse tinten. Als contrast is gekozen voor een geborsteld aluminium bar met een marmeren blad. Hierdoor ontstaat het gevoel van een professionele keuken naast de grote open keuken achterin.

De meubels en verlichting zijn o.a. van Fredericia, Frama CPH, Anour CPH met op maat gemaakte tafels en banken.

Daarnaast vind je er ook kunst van Laura de Wilde en Chase Grace studio van Viktorija Valiulyte.

De bakkerij is geopend van woensdag t/m zondag van 8.00 - 16.00 en het café van woensdag t/m zondag van 8.30 - 17.00.

Wolf bakkerij cafe
© Anne Claus Interiors / Space Content Studio