We stoven een kip die een goed leven heeft gehad. Het gerecht smaakt naar de herfst, is makkelijk te bereiden en wordt geserveerd met een frisse salade en eventueel stokbrood.
Door
Lone Kjær
— 25. oktober 2024
Kip op jagerswijze
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
½
biologische kip
250
g
paddestoelen
½
ui
1
tenen knoflook
25
g
bacon
12
g
boter om in te bakken
35
g
tomatenpuree
1
dl
witte wijn
1½
dl
kippenbouillion
1
laurierblaadjes
1½
takjes tijm
1
tl
maizena
zoutvlokken en peper
Zo bereid je de kip
Snijd de kip in twee dijen, twee borsten en twee vleugels.
Kruid met wat zoutvlokken en peper.
Veeg de champignons schoon en snijd ze eventueel door.
Pel en snipper de ui. Pers de knoflook.
Bak de bacon in de sauteerpan knapperig en zet opzij.
Smelt de boter in dezelfde pan en braad de kipstukken aan. Haal ze eruit.
Bak de paddenstoelen bruin. Roer ui en knoflook erdoor.
Voeg tomatenpuree, kip, witte wijn, bouillon, laurierblaadjes en tijm toe. Breng aan de kook en laat zachtjes stoven tot de kip gaar is. De borst is het eerst klaar, haal die eruit na ca. 20 minuten. De dijen hebben ca. 30 minuten nodig. Haal ook de rest van de kip uit de pan.
Breng de saus aan de kook en bind die eventueel met een papje van water en maizena.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat balsamicoazijn.
Serveren:
Serveer de kip in de saus en geef er een frisse salade met olijfolie en zout en peper bij. En eventueel stokbrood.