Bekijk een badkamer die een klasse apart is

De luxueuze badkamer van het Deense kasteel Gurrehus is een echte verwenruimte.

Gurrehus badkamer

Het bad van Agape speelt de hoofdrol in de badkamer, en hij is groot genoeg voor het hele gezin van drie personen.

© Maria Vous

Sprookjesachtige badkamer

Tussen bos, meer en velden op het Deense eiland Seeland ligt het slot Gurrehus, waar Marthe Høver met haar gezin op de bovenste verdieping van een oude dienstvleugel woont. Het grote pand uit de 16e eeuw is in rococostijl gebouwd: hoge Franse ramen, golvende vormen en kleine versierseltjes op houten panelen en het plafond. Het is alsof je een sprookje binnenstapt wanneer je van de ouderslaapkamer naar de inloopkast en de luxe, ruime badkamer gaat.

Gurrehus badkamer

De zeep en de marmeren schaal met het metalen inzetstuk van Tom Dixon zijn, samen met de ladder van Tine K Home, decoratieve elementen in de ruimte. De badhanddoeken zijn van Georg Jensen Damask.

© Maria Vous

Ochtendroutine

Hier heeft Marthe, als de ochtendmens die ze is, alle tijd voor zichzelf in de stille, vroege uren: haar favoriete tijd van de dag. Er gaat niets boven alles zien te ontwaken, vindt ze.

‘Eerst laat ik de honden naar buiten, zodat ze rond kunnen rennen in het park, en daarna gaan we de schapen voeren. Dan steek ik de open haard aan, maak ik koffie en wek ik mijn man en dochter.’

Lees ook:

Gurrehus badkamer

Het bakje kan gebruikt worden voor sieraden en andere spulletjes. Het maakt deel uit van de serie Solids, ontworpen door Terkel Skou Steffensen. De houten bonbonnière is van Georg Jensen, en de handdoek is van Georg Jensen Damask.

© Maria Vous
Gurrehus badkamer

De douches zijn verborgen achter de scheidingswand, zodat ze niet de aandacht van de ruimte zelf wegnemen. De ladekast is van TrendFirst, de vazen daarop zijn van Tine K Home.

© Maria Vous

Een ruimte die het gezin samenbrengt

‘We hebben er hier al heel wat uren gezelligheid en quality time op zitten als gezin. We luisteren naar muziek en relaxen,’ vertelt Marthe.

De badkamer is echter niet alleen een plek waar Marthe zich kan terugtrekken om even alleen te zijn. Het beste aan de ruimte, vindt ze, is dat het vrijstaande bad zo groot is dat zijzelf, haar man en hun dochtertje er met z’n allen in passen.

Gurrehus badkamer

De Aesop-producten zijn decoratief en ruiken heerlijk. Erbij ligt een marmeren bol van Broste Copenhagen.

© Maria Vous

Respect voor de originele stijl

Alle kamers zijn gerenoveerd met respect voor de originele stijl. Dit geldt ook voor de badkamer, waar de deuren, ramen en kozijnen bewaard zijn gebleven.

Het enige contrast met de klassieke stijl is de betonnen vloer, die Marthe en haar man lieten aanbrengen bij de renovatie van de badkamer. Hij is met de hand beschilderd en gelakt en valt bijna samen met de ladekast en het wastafelmeubel. Op reis in Spanje vielen ze voor het marmeren blad op het wastafelmeubel.

Lees ook:

Gurrehus badkamer

De omvang van het vertrek wordt benadrukt door de grote betonnen vloer, die zowel ruw als decoratief oogt. De zwarte kruk is van Tom Dixon, de sculptuur is een huwelijkscadeau voor Marthe van haar man. De handgemaakte spiegel is van MossRoom en de metalen doosjes zijn van Tine K Home.

© Maria Vous

Perfecte lichtinval

De balkondeuren en ramen laten het licht van alle kanten binnen. En met het uitzicht op het Gurremeer heeft Marthe altijd iets moois om naar te kijken als ze het zich gemakkelijk maakt in bad.