quooker bespaarcheck scandinavische groene keuken
© Quooker

De eerste stap naar besparen in de keuken

In veel keukens wordt onnodig water en energie verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als je twee keer zoveel water kookt als dat je gebruikt. Dit kost jou extra geld en belast het milieu. Wil je weten hoeveel jij kunt besparen? Dat kun je nu makkelijk checken.

15 oktober 2020

De eerste stap

Gemak in de keuken is vaak is de reden om een Quooker-kraan te kopen. Het gebruiksgemak maakt van eten koken, of een simpel kopje thee zetten, een verademing. Maar wist je dat een Quooker ook nog eens een heel verantwoorde, milieuvriendelijke aanschaf is? En de eerste stap naar minder kosten én een groenere wereld is weten wat je er aan kunt doen.

quooker bespaarcheck scandinavische groene keuken
Laat geen onnodig (warm) water meer lopen.© Quooker

Hoe bespaart een Quooker energie?

Een Quooker bewaart water in een reservoir, dat je in het keukenkastje plaatst. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruik je met een Quooker minder energie dan met een waterkoker, wanneer je meerdere keren per dag water kookt. Meer weten over het energieverbruik van een Quooker? Lees hier verder.

Bespaarcheck

Wil je weten hoeveel energie en water jij met een Quooker kunt besparen, en wat dit betekent voor jouw portemonnee? Doe dan de bespaarcheck. Binnen een minuut zie je wat jouw huishouden verbruikt en met een Quooker kan uitsparen, dan draag je meteen je steentje bij aan een groenere toekomst. 

Nog meer groen

Het is opmerkelijk in hoeveel van de prachtige huizen die wij bezoeken een kokendwaterkraan van Quooker te vinden is. En dat is niet verwonderlijk, want de uitstraling en het gemak hebben al naam gemaakt, maar naast de directe energiebesparing zijn er zelfs nog meer voordelen. Zo hoef je met een CUBE uitbreiding ook geen plastic flessen bruiswater meer te kopen, en zijn alle kranen voorzien van een kindveilige bedieningsknop, waardoor jij met een gerust hart je kinderen in de keuken mee kunt laten helpen.

Wil jij je weten wat deze populaire keuze voor jouw huishouden betekent, neem één minuutje en doe de bespaarcheck