
Gestoomde bimi, met citroenboter en crunch
Een fraai, uitnodigend groentengerechtje. Gebruik oud brood voor de topping, dat geeft een lekkere crunch op de gestoomde bimi met citroenbotersaus.
Door — 19. september 2020Crunch
- 200 g zuurdesembrood
- 2 eetlepels olijfolie
- zoutvlokken
Citroenboter
- 100 g boter
- rasp en sap van 1 citroen
Bimi
- 400 g bimi/aspergebroccoli
- sap van ½ citroen
Crunch: Snijd het brood in dobbelsteentjes en meng die met de olijfolie. Verdeel het brood over een bakplaat en strooi er zoutvlokken over. Bak het brood ongeveer 8 minuten op 220 °C hete lucht tot het goudbruin en knapperig is. Laat het afkoelen en verbrokkel het.
Citroenboter: Smelt de boter in een steelpan. Voeg de citroenrasp toe en breng op smaak met citroensap.
Bimi: Snijd het onderste stuk van de bimi’s af en stoom ze circa 4 minuten in water met citroensap. Laat uitlekken.
Schik de gestoomde bimi op kleine bordjes en druppel de boter erover. Strooi ten slotte de crunch erover.