gestoomde bimi met knapperig gebakken brood
© Tia Borgsmidt

Gestoomde bimi, met citroenboter en crunch

Een fraai, uitnodigend groentengerechtje. Gebruik oud brood voor de topping, dat geeft een lekkere crunch op de gestoomde bimi met citroenbotersaus.

Crunch

  • 200 g zuurdesembrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zoutvlokken

Citroenboter

  • 100 g boter
  • rasp en sap van 1 citroen

Bimi

  • 400 g bimi/aspergebroccoli
  • sap van ½ citroen

Crunch: Snijd het brood in dobbelsteentjes en meng die met de olijfolie. Verdeel het brood over een bakplaat en strooi er zoutvlokken over. Bak het brood ongeveer 8 minuten op 220 °C hete lucht tot het goudbruin en knapperig is. Laat het afkoelen en verbrokkel het.

Citroenboter: Smelt de boter in een steelpan. Voeg de citroenrasp toe en breng op smaak met citroensap.

Bimi: Snijd het onderste stuk van de bimi’s af en stoom ze circa 4 minuten in water met citroensap. Laat uitlekken.

Schik de gestoomde bimi op kleine bordjes en druppel de boter erover. Strooi ten slotte de crunch erover.

Lees het hele artikel