gestoomde bimi met knapperig gebakken brood
© Tia Borgsmidt

Gestoomde bimi, met citroenboter en crunch

Een fraai, uitnodigend groentengerechtje. Gebruik oud brood voor de topping, dat geeft een lekkere crunch op de gestoomde bimi met citroenbotersaus.

19 september 2020

Crunch

  • 200 g zuurdesembrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zoutvlokken
Citroenboter
  • 100 g boter
  • rasp en sap van 1 citroen
Bimi
  • 400 g bimi/aspergebroccoli
  • sap van ½ citroen


Crunch: Snijd het brood in dobbelsteentjes en meng die met de olijfolie. Verdeel het brood over een bakplaat en strooi er zoutvlokken over. Bak het brood ongeveer 8 minuten op 220 °C hete lucht tot het goudbruin en knapperig is. Laat het afkoelen en verbrokkel het. 

Citroenboter: Smelt de boter in een steelpan. Voeg de citroenrasp toe en breng op smaak met citroensap. 

Bimi: Snijd het onderste stuk van de bimi’s af en stoom ze circa 4 minuten in water met citroensap. Laat uitlekken.

Schik de gestoomde bimi op kleine bordjes en druppel de boter erover. Strooi ten slotte de crunch erover.