Wehlers RUM
© Wehlers

Deense meubelproducent maakt met nieuwe technologie circulaire meubels met een duurzaam verhaal

Het Deense designmerk Wehlers presenteert een nieuw, baanbrekend concept. Met behulp van nieuwe technologie krijg je volledig inzicht in de weg die je meubel heeft afgelegd van afval in de natuur tot designitem.

Van visnet tot stoel

Met behulp van nieuwe technologie heeft Wehlers een nieuw systeem ontwikkeld waarmee je het proces achter je nieuwe stoel van begin tot eind kunt volgen. Met dit ECO-systeem kun je via een chip achterhalen welke gerecyclede materialen er in jouw stoel zijn verwerkt.

De nieuwe R.U.M.-collectie van Wehlers is gemaakt van gerecyclede materialen. Zo bestaan de zitting en rugleuning van de nieuwe stoel R.U.M. Original Fiskenet voor 96 procent uit visnetten die uit zee zijn gehaald. En de R.U.M. Original E-affald heeft een zitting en rug van 96 procent gerecycled afval uit de elektronicabranche.

© Wehlers

De circulaire gedachte

Via de chip, die in het meubel is ingebouwd, lees je al die unieke informatie over je stoel rechtstreeks op je telefoon.

– Het ECO-systeem van Wehlers geeft kopers een ongekend inzicht in hun meubel. In plaats van het te hebben over duurzaamheid voor de totale productie, tillen wij de circulaire gedachte naar een nieuw niveau, waarbij iedereen het individuele product kan volgen. Het is een unieke documentatie van onze missie: hergebruiken, upcyclen en repareren om ervoor te zorgen dat het plastic dat we verzamelen nooit meer in zee belandt, zegt Henrik Holm, oprichter van Wehlers.

© Wehlers

Nieuwe technologie

De nieuwe meubeltechnologie is ontwikkeld door de Deense start-up MiCollect. Die heeft de slimme functie geïmplementeerd in de nieuwe R.U.M.-collectie, en het is de bedoeling om de technologie ook toe te passen op de overige producties van Wehlers.

In het kader van de R.U.M.-collectie is Wehlers tevens een samenwerking aangegaan met brouwerij Carlsberg. Dat heeft geresulteerd in een stoel met een zitting en rug van gerecycled plastic uit oude biervaten.

Bekijk de stoelen en lees meer over Wehlers’ reis naar een duurzamere productie.

Lees ook: