7 duurzame items voor je woonkamer

Ook als je voor duurzaam kiest, hoef je geen compromissen te sluiten. Dit zijn 7 stijlvolle items met een milieuvriendelijke tintje.

Een duurzame toekomst

In de design- en woningbranche proberen architecten, ontwerpers en kunstenaars overal ter wereld oplossingen te vinden voor een toekomst met duurzamere interieurs. We hebben 7 items verzameld die een grote duurzame stap in de goede richting zetten.

nachtkastjes van gerecycled plastic
© Normann Copenhagen

100% hergebruikt plastic

De kruk Bit is een multifunctioneel meubel dat kan worden gebruikt als sokkel voor een mooi bloemstuk, als tafeltje voor een lamp of als krukje voor een extra gast.

Het gepixelde oppervlak bestaat uit kleine stukjes 100% gerecycled industrieel en huishoudelijk plastic. Met een speciale methode, waarbij plasticfragmenten worden opgewarmd tot het smeltpunt van 120 graden, kan het materiaal ontelbare keren worden hergebruikt en omgesmolten zonder dat de eigenschappen veranderen.

Het resultaat: deze mooie krukjes, die verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren.

Bit Stool, 195 EUR, Normann Copenhagen

stoelen van gerecycled plastic in grijs
© &Tradition

Comfort en duurzaamheid staan voorop

Verfraai die lege hoek in je woonkamer met deze elegante stoel, ontworpen door Hee Welling voor &tradition. De bescheiden stoel is verkrijgbaar in een hele reeks mooie kleuren en is perfect voor een gezellig hoekje.

De kuip van de stoel is gemaakt van 100% gerecycled plastic, wat hem een duurzame twist geeft waar moeilijk tegenop te concurreren valt. Een must-have voor een klassiek Scandinavisch interieur!

Rely Chair, 205 EUR, &Tradition

Lees ook:

duurzame neutrale bank

(Vrijwel) 100% duurzame bank van Sofacompany. Wilson is van binnen tot buiten doordacht vanuit een duurzame visie.

© SOFACOMPANY

(Vrijwel) 100% duurzame bank

Wilson is de eerste bank van Sofacompany die helemaal duurzaam is, van binnen tot buiten. De bank is meer dan anderhalf jaar in ontwikkeling geweest, waarbij het vulmateriaal en de stoffen uitgebreid werden getest, voordat het definitieve ontwerp en de leveranciers van de afzonderlijke materialen waren gevonden.

Stoffen, vulmateriaal, hout, lak, montage en verpakking, alles is duurzaam uitgedacht – en dat voor een prijs die de meeste mensen zich wel kunnen veroorloven.

Wilson wordt in de loop van 2022 geïntroduceerd. We houden je hier op de hoogte.

draagbare houten salontafel
© Takt

Een transporteerbare salontafel

Bij het Deense meubelmerk Takt heeft duurzaamheid prioriteit in alle stappen van de productie, en dat is een belangrijke factor voor zowel kwaliteit als design. Daarom maakte het bedrijf zijn Sling Coffee Table van massief eiken. De tafel is FSC®-gecertificeerd, wat betekent dat het bos waaruit het hout afkomstig is, voldoet aan de milieunormen.

Het principe van Takt is dat de producten in platte verpakkingen moeten kunnen worden vervoerd, zodat er 5-7 keer zoveel producten in een vracht passen en er dus minder CO2-uitstoot is.

Sling Coffee Table, 496 EUR, Takt

duurzaam vloerkleed in wit
© Eco Birdy

Voer de gezelligheid op – met een schoon geweten

Voer met deze lichte, zachte deken de gezelligheid in je woonkamer op. De deken heeft de bijzondere werking dat hij je warm houdt op koude winterdagen en koelte biedt op warme zomerdagen – en hij is ook nog eens gemaakt van gerecycled katoen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn?

Het fijne patroon van de deken doet denken aan prachtig koraal uit de zee, en het subtiele kleurenspel geeft de deken een unieke twist.

Coral blanket, 325 EUR, Eco Birdy

Lees ook:

kleurrijk bamboe tapijt
© Rug Solid

Vloerkleed van bamboe

Bamboe kan een goed alternatief zijn voor zijde, omdat de bamboeplant weinig water en geen meststoffen of pesticiden nodig heeft en bovendien 100% biologisch afbreekbaar is.

Dit vloerkleed van Rug Solid is gemaakt van bamboe, maar het is zo zacht als zijde en heeft een prachtige velours uitstraling. Het vloerkleed is verkrijgbaar in verschillende formaten en kleurtinten.

Illusion, Jade, 699 EUR, Rug Solid

duurzame roze fauteuil met kruk
© Make

Fauteuil met voetenbank

De duurzame fauteuil Primetime is ontworpen door de internationaal vermaarde architect Tom Stepp. Het materiaal is anilineleer, dat het Nordic Ecolabel heeft. Het is milieuvriendelijk en chroomvrij en er wordt alleen verf op waterbasis gebruikt.

Primetime, 3.950 EUR, Make