chocoladetaart merenguetaart passievruchten room
© Tia Borgsmidt

Chocolademerenguetaart met passievruchtenroom en voorjaarsdecoratie

Het smaakt al even goed als het eruitziet: chocolademerenguetaart met passievruchtenroom. Bestaande uit brosse chocolademerengue met zachte passievruchtenroom is dit echt een pracht dessert of verjaardagstaart. Als je de merengues van tevoren bakt, staat de taart zo op tafel.

8 mei 2020

Chocolademerenguetaart met passievruchtenroom en voorjaarsdecoratie


Chocolademerengues
  • 1 dl eiwitten, evt. gepasteuriseerd
  • ½ theelepel wittewijnazijn
  • 200 g suiker
  • 100 g pure chocolade
Passievruchtenroom
  • 5 dl slagroom
  • 5 rijpe passievruchten
Decoratie
  • (gele) paaseitjes
  • eetbare viooltjes
  • wat cacaopoeder


Verwarm de oven voor op 100 °C. Klop de eiwitten stijf. Voeg de azijn toe en klop nog even door. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot de merengue dik, wit en stevig is.

Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Spatel de chocola voorzichtig door de merengue, zodat er strepen ontstaan.

Verdeel de merengue een beetje nonchalant over twee met bakpapier beklede bakplaten, het moeten twee ronde bodems worden. Bak de merengues 1 uur in de oven en laat ze afkoelen.

Klop de slagroom luchtig. Halveer de passievruchten en pers ze uit boven een kom. Zeef de pitjes eruit en spatel het sap dan voorzichtig door de slagroom.

Bouw de taart op met laag om laag merengue en passievruchtenroom. Versier de taart met paaseitjes, viooltjes en wat cacaopoeder. 

Velbekomme!

*Glazen taartplateau van Kirppu, kopjes van Søstrene Grene.