Hotspots in Scandinavië

Plan je een stedentrip naar Kopenhagen? Bekijk dan de nieuwste hotels. Er komen er op het moment een heleboel bij, en de designliefhebber kan er zijn hart ophalen. Hetzelfde geldt voor de nieuwe restaurants. Ga je naar Helsinki, dan is er ook een adres waar je langs moet – als je trek hebt.

HOTEL HERMAN K

In deze junimaand kan het nieuwe Hotel Herman K zijn eerste gasten begroeten. Het is een exclusief, internationaal boetiekhotel met vijf sterren in het hart van Kopenhagen. Vanaf het moment dat je binnenkomt, is de ervaring uniek. Je wordt naar je kamer gebracht door een gastheer of -vrouw, die er persoonlijk voor zorgt dat je alles krijgt wat je nodig hebt. Achter luxueuze gordijnen verbergt zich de deur naar je nieuwe thuis voor een dag ... of meer. Er zijn verschillende soorten kamers, van de unieke Tiny tot een Penthouse Suite met eigen dakterras. Ze zijn allemaal exclusief, ongeacht de grootte.

Penthouse Suite met eigen dakterras. Ze zijn allemaal exclusief, ongeacht de grootte. Zacht designtapijt en elegant wit marmer vormen een contrast met het ruwe betonnen plafond en de ijzeren lamellen. Elke kamer is voorzien van slim ontworpen oplossingen en extravagante features. Ook de bedden zijn speciaal ontwikkeld. Alle functies van de kamer kun je naar wens instellen. De badkamer is geheel uitgevoerd in marmer. Achter de ijzeren deur van Hotel Herman K bevindt zich verder een nieuw, exclusief restaurant van drie verdiepingen. Het wordt gerund door de mensen van toprestaurant Kadeau, dat al twee Michelinsterren ontving. Het menu omvat het beste wat Scandinavië te bieden heeft en is allesbehalve doorsnee. De sfeer heeft een internationaal tintje en is gezellig en informeel.

Zie www.brochner-hotels.com/hotel-herman-k.

RESTAURANT TRIO

Boven op Axel Towers in Kopenhagen vind je een cocktailbar en restaurant van drie verdiepingen met een fantastisch uitzicht over Kopenhagen. Op de negende verdieping ligt de cocktailbar en op tienhoog het restaurant, waar je onder andere op PK1-stoelen van Poul Kjærholm kunt zitten.

Lees ook: