Sfeerbeeld rabarber
© IKEA

IKEA en Marimekko lanceren de BASTUA-collectie

Een limited collectie waarin de Finse saunacultuur centraal staat. Op zoek naar warme, kleurrijke, spa vibes at home? Dan is deze collectie geknipt voor jou!

Licht hout en levendige prints

IKEA brengt samen met het Finse designmerk Marimekko een collectie uit die de Scandinavische natuur- en saunacultuur eert. De IKEA BASTUA-collectie bestaat uit 26 stuks. Elk in een beperkte oplage en varieert van grotere meubelstukken tot kleine huishoudelijke artikelen. De inspiratie voor de prints in deze collectie kwam van de planten die vaak rondom saunagebouwen groeien in Finland: rabarber. De felle kleuren en grillige vormen van de plant vormen de basis voor de prints op het textiel en de accessoires van BASTUA. De lichte houtkleur van de meubels en het heldere glaswerk met reliëf uit de collectie steken sierlijk af tegen de levendige prints.

BASTUA is vanaf maart verkrijgbaar in alle IKEA winkels en online.

Sfeerbeeld Bastua
© IKEA

Felle prints

De BASTUA saunahanddoeken zijn gemaakt van een soepele stof, waardoor je ze ook goed in de keuken kan gebruiken. De blauwgroene print lijkt op het patroon dat je terugziet in het houtwerk van traditionele saunacabines in Finland. De zware badhanddoeken en dienbladen hebben dezelfde blauwgroene print. Het houten bijzettafeltje heeft een minimalistische uitstraling en is daarmee een harmonieuze aanvulling op de andere producten met feller kleurgebruik. Zo is het douchegordijn met rabarberbladeren een echte blikvanger die je zelfs kan matchen met een bijpassende badjas.

Sfeerbeeld dienblad
© IKEA
Sfeerbeeld badjassen
© IKEA

Me- time

De waterkan en drinkglazen hebben een textuur die geïnspireerd is op kabbelend water. Wanneer er licht door het glaswerk heen valt, schitteren de glazen op de kleurrijke dienbladen. Serveer je favoriete drankje en kom tot rust op het minimalistische, houten bankje dat past in elk interieur. Wil je liever buiten zitten? Neem de grote, rode kussens met print van rabarberbladeren mee naar buiten om op het gras te genieten van een momentje voor jezelf.

Sfeerbeeld picknick
© IKEA
Sfeerbeeld vaas
© IKEA

Fijne accessoires

Het zachte licht van de lantaarn van rijstpapier creëert een serene atmosfeer tijdens de schemering. Steek de heerlijke kaars met de geur van vlierbloesem, rabarber en zoete vanilletonen aan om even helemaal te ontspannen. Hang na het relaxmoment je badjas en handdoek op aan de houten kapstok. Het reliëf op de kapstok is ook terug te zien in het glaswerk van de collectie.

Sfeerbeeld lamp by night
© IKEA
Sfeerbeeld handdoek poncho
© IKEA
Sfeerbeeld kapot
© IKEA