Scandinavisch Japans design
© Wonders Chair Gallery

Karimoku Expositie, waar Scandinavisch en Japans design samenkomen

Liefhebbers van Scandinavisch en Japans design kunnen hun hart ophalen bij Wonders chair gallery in Utrecht, waar de collectie van Karimoku Case Study in samenwerking met Norm Architects te zien is.

Wonders chair gallery is gespecialiseerd in hoogwaardige artisanale eetkamerstoelen en krukken van getalenteerde internationale ontwerpers. Allemaal tijdloos en met hun eigen authentieke oorsprong. De galerie en collectie richten zich op een unieke selectie ambachtelijke stoelen uit Japan, modernistische Scandinavische meesterwerken uit het midden van de vorige eeuw én verrassende eigentijdse ontwerpen met zeer hoogwaardig vakmanschap.

Scandinavisch Japans design
© Karimoku

Karimoku

Elke paar maanden zet de Wonders stoelengalerij één van hun vertrouwde partners of een zorgvuldig geselecteerde ontwerper in de schijnwerpers. Op deze manier leer je meer van hun achtergrond en collectie kennen, in dit geval Karimoku. Karimoku Case Study is een eigentijds designmeubelmerk, gevestigd in Japan en geboren uit bewondering en liefde voor serene schoonheid, rijkdom aan materialen en tijdloze aantrekkingskracht.

De collecties worden tot leven gebracht door wereldberoemde architecten door middel van individuele cases. Voor de expostie is gekozen om de projecten te tonen die zijn gemaakt door Norm architects uit Kopenhagen. Daarnaast wordt de revival van verlichtingsmerk Atelier-Artiforte gepresenteerd met tijdloze klassiekers uit de jaren 50 en 60 en een inventief tapijt gemaakt door Geke Lensink voor haar Souvenir collectie.

Scandinavisch Japans design
© Wonders Chair Gallery