© Anders Schønnemann

Lamsrib met salade van boerenkool, zoete aardappelen en een romige dressing

Lamsrib is het favoriete stukje vlees van veel mensen. Combineer het vlees met zoete aardappelen uit de oven, een knapperige salade en een romige saus.

23 juli 2020

Ingrediënten voor 4 personen:

Lamsrib
  • 2 lamsribstukken
  • olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • citroenpeper
  • zoutvlokken
Aardappelcroutons
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
Gebakken zoete aardappelen
  • ½ kg zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 paar bosuitjes
  • 1 handjevol platte peterselie
  • 100 g geitenfeta
Romige saus
  • 2 dl slagroom
  • sap van 1 citroen
  • 1-2 theelepels grove mosterd
  • ½ theelepel suiker
  • zout en peper
Boerenkoolsalade
  • 100 g boerenkool (liefst van hele stronk)
  • 1 sjalotje
  • olijfolie
  • 1-2 rode appels
  • 1 granaatappel


Bereiding: 

Lamsrib
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Besprenkel de lamsribben met wat olie en kruid ze met rozemarijn, citroenpeper en zout. Leg ze in een ovenschaal en bak ze circa 20 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten.
Aardappelcroutons
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. Wentel ze door de olie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze circa 20 minuten.
Gebakken zoete aardappelen
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Wentel ze door de olie, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er zout en peper over. Bak ze circa 20 minuten tot ze zacht zijn.
  • Hak de peterselie en de bosuitjes. Verdeel ze over de aardappelen en verkruimel de fetakaas erboven.
Boerenkoolsalade
  • Verdeel de boerenkool in grove stukken. Snipper het sjalotje.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de boerenkool met de ui op vrij hoog vuur tot de kool wat geslonken is.
  • Snijd de appel in dunne partjes en meng ze door de kool. Neem de pan van het vuur en doe salade plus croutons in een schaal.
  • Snijd de granaatappel door en druk de pitten en het sap eruit boven de salade.
Romige saus
  • Klop de room met de citroen, mosterd en suiker en breng op smaak. Serveer de saus bij het vlees of als dressing over de salade.