Salade geroosterde wortel spinazie en ricotta
© Anders Schønnemann

Zwarte bonen met spinazie en gebakken wortels

Groente in de hoofdrol in dit delicate hoofdgerecht: Een salade van zwarte bonen, babyspinazie, gebakken wortels, ricotta en boekweit. Voor 4 personen.

9 juni 2020

Salade
  • 2 eetlepels boekweit
  • 2 blikken zwarte bonen (à 400 g) 
  • 100 g babyspinazie 
  • 4-8 wortels
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 250 gram ricotta
  • zout en peper
Mosterdvinaigrette
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel zoete mosterd
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie


Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.

Rooster de boekweit in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.

Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Halveer de wortels in de lengte. Was de spinazie en slinger hem droog.

Verhit de olie in een pan en rooster de wortels goudbruin.

Breng de ricotta op smaak met zout.

Meng de bonen voorzichtig met de spinazie, wortels en vinaigrette en schep het geheel op borden.

Geef er gezouten ricotta bij en strooi er geroosterde boekweit over.

Velbekomme! 

Salades van geroosterde wortel en bimi
Linnen tafelkleed van Himla, lunch- en dinerborden uit de collectie HAV van Royal Copenhagen, wit schaaltje van Royal Copenhagen, bestek van Table Noir. © Anders Schønnemann