minipizza met courgette en ansjovis
© Tia Borgsmidt

Pizza met courgette, spinazie en ansjovis

Deze minipizza’s zijn gemakkelijk te hanteren, en zowel het deeg als het beleg kan van tevoren worden gemaakt.

20 september 2020

16 minipizza's

Pizzadeeg
  • 2 dl lauw water
  • 10 g gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g durummeel
  • circa 100 g tipo 00-bloem
Beleg
  • 250 g ricotta
  • 1 theelepel zout
  • 1 kleine courgette
  • 100 g babyspinazie
  • 1 groene peper
  • 2 blikjes ansjovis
  • olijfolie
  • peper

Pizzadeeg: Giet het water in een kom en los de gist erin op. Voeg zout en olie toe en meng eerst het durummeel en dan de bloem erdoor. Kneed het tot een glad en soepel deeg. Zet het deeg afgedekt op een warme plek en laat het ongeveer een uur rijzen. 

Beleg: Roer de ricotta los met het zout. Snijd de courgette in dunne plakjes. Was en droog de spinazie. Hak de peper of snijd hem in ringetjes.

Verdeel het pizzadeeg in 16 gelijke stukken en rol ze uit tot dunne, ronde minipizza’s.

Verdeel ze over twee stukken bakpapier. Besmeer de bodems met ricotta en leg er courgette op. Voeg naar smaak peper toe.

Verwarm de oven met twee bakplaten op 250 °C hete lucht. Leg het bakpapier met de pizza’s voorzichtig op de hete bakplaten en bak ze in circa 8 minuten knapperig.

Verdeel wat ansjovis en spinazie over de pizza’s, strooi er groene peper op en druppel er olijfolie over.