© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Chocoladerol met botercrème en ganache

Dit dessert is een intense chocoladerol met botercrème en chocoladeganache. Lekker met een glas dessertwijn.

Deze rol heeft een rijke smaak van chocolade en cacao.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Chocoladerol

  • 1 eieren
  • 30 g suiker
  • ½ el cacao
  • 5 g aardappelzetmeel
  • 10 g tarwebloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • suiker om te bestrooien

Botercrème

  • 50 g zachte boter
  • 37 g poedersuiker
  • rasp van 1 biologische sinaasappel
  • ¼ gepasteuriseerde eidooier

Chocoladeganache

  • ¼ dl slagroom
  • 25 g pure chocolade

Garnering

  • korenbloemen
  • zoutvlokken

Zo maak je de rol

Chocoladerol

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Klop ei en suiker met een handmixer in ca. 10 minuten wit een schuimig.
  • Meng cacao, aardappelzetmeel, tarwebloem en bakpoeder en zeef het voorzichtig boven het eimengsel.
  • Spatel het er voorzichtig door heen, zodat je de lucht er niet uit slaat.
  • Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 minuten.
  • Keer de bodem voorzichtig op een vel bakpapier bestrooid met suiker.
  • Laat het andere bakpapier erop liggen en leg er een schone, vochtige theedoek over.
  • Laat afkoelen, verwijder het papier en leg de bodem op de theedoek.

Botercrème

  • Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Meng sinaasappelrasp en eidooiers erdoor.
  • Smeer de botercrème voorzichtig op de bodem en rol die met behulp van de theedoek strak op.
  • Leg de rol minimaal 1 uur in de koelkast.

Chocoladeganache

  • Hak de chocolade en doe in een kom.
  • Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt en giet deze over de chocolade.
  • Roer tot de chocolade gesmolten is en je een egaal mengsel hebt.
  • Zet ca. 30 minuten in de koelkast. Roer tussentijds tot de chocolade glad en smeerbaar is.

Serveren

  • Haal de rol uit de koelkast – je wilt hem niet te koud serveren.
  • Besmeer de rol met de ganache en garneer met korenbloemen en wat zoutvlokken. Snijd de rol in plakken.