Pasta uit de airfryer
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

One-pot pasta met garnalen en ricotta uit de airfryer

Probeer eens dit supersimpele pastagerecht uit de airfryer. Garnalen en ricotta geven deze avondmaaltijd een verfijnde smaak. Verwarm de airfryer even voor. Het gerecht wordt bijna vanzelf gaar en het resultaat is verrukkelijk comfort food.

One-pot pasta met garnalen en ricotta uit de Airfryer

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

One-pot pasta

  • ½ ui
  • tenen knoflook
  • ½ courgette
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ blik kerstomaatjes
  • 125 g pasta
  • 3½ dl bouillon
  • 50 g babyspinazie
  • 100 g garnalen uit de vriezer, ontdooid
  • zoutvlokken en peper
  • ½ bosje peterselie

Gezouten ricotta

  • 125 g ricotta
  • zoutvlokken en peper
  • rasp van 1 biologische citroen

Zo maak je de one-pot pasta in de airfryer

One-pot-pasta

  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pers de knoflook.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Meng ui, knoflook, courgette, olijfolie en oregano en doe dit in de lade van de airfryer.
  • Bak de groenten ca. 10 minuten en schep af en toe om.
  • Voeg tomaten, pasta en bouillon toe.
  • Het vocht moet de pasta helemaal bedekken.
  • Stel de lade in op 30 minuten en roer af en toe.
  • Was en droog de spinazie.
  • Voeg garnalen en spinazie toe aan de pasta en gaar nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
  • Was en hak de peterselie.

Serveren

  • Roer zoutvlokken, versgemalen peper en citroenrasp door de ricotta.
  • Bestrooi de pasta met peterselie en geef de ricotta erbij.

Lees het hele artikel