Burrata med sprødt forårsgroent, boghvede og frisk basilikum.jpg
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Burrata met knapperige voorjaarsgroenten, boekweit & basilicum

Knapperig, mooi en verrukkelijk voorgerecht, dat smaakt naar zachte lenteavonden.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Voorjaarsgroenten

  • 1 el boekweit
  • ½ komkommer
  • ½ bosje radijs
  • ½ basilicumplantje
  • 1 avocado's
  • sap van 1/2 citroen
  • olijfolie
  • zoutvlokken en peper
  • 1 burrata's
  • zuurdesembrood
  • olijfolie

Zo maak je het:

Voorjaarsgroenten

  • Rooster de boekweit in een droge koekenpan.
  • Kneus de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem in stukken.
  • Was de radijsjes en snijd ze in plakjes.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum.
  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Druppel er citroensap over.

Serveren

  • Meng komkommer, radijs, avocado en basilicum en verdeel over 4 kommen.
  • Laat de burrata uitlekken en snijd hem doormidden.
  • Leg in elke kom een halve burrata en druppel er olijfolie over.
  • Breng op smaak met zoutvlokken en peper en bestrooi met boekweit.
  • Geef er zuurdesembrood en olijfolie bij.