Kipfilet met cantharellen
© Stine Christiansen

Kipfilet met cantharellen en in boter gesauteerde spinazie

Het seizoen van de cantharel is weer aangebroken. Samen met spinazie en een gegrilde kipfilet is het een gouden combinatie voor een lekkere zomermaaltijd in de tuin.

Kipfilet met cantharellen en in boter gesauteerde spinazie

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Gevulde, gegrilde kip

  • 2 kipfilets met vel
  • 1 kleine sjalot
  • 1 handje cantharellen
  • 1 el boter
  • 1 el peterselie, gehakt
  • zout en peper

Cantharellen met spinazie & linzen

  • 150 g gedroogde groene linzen
  • 150 g cantharellen
  • 300 g verse spinazie
  • boter

Zo maak je de maaltijd

  • Snijd de kipfilets aan de zijkant open.
  • Hak de sjalot en snijd de paddenstoelen in stukjes.
  • Sauteer de uien en paddenstoelen in boter tot ze zacht zijn.
  • Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de kipfilets met het mengsel en vouw ze dicht.
  • Gril de kip ca. 15 minuten op de barbecue bij indirecte warmte.
  • Was de linzen in koud water en kook ze ca. 15 minuten in zout water.
  • Maak de cantharellen schoon en was de spinazie.
  • Bak de cantharellen in boter zacht en bak de spinazie de laatste paar minuten mee.
  • Meng de linzen erdoor en breng op smaak.
  • Serveer de groenten bij de gegrilde kipfilets.

TIP: Als de eerste cantharellen op zich laten wachten, kun je ook kastanjechampions of oesterzwammen gebruiken.

Lees het hele artikel