© Jonas Bjerre-Poulsen

TERRA: Nieuwe unieke collectie leer geïnspireerd op de aarde

Sørensen Leather introduceert een nieuwe collectie leer in samenwerking met het in Kopenhagen gevestigde Norm Architects.

TERRA

Sørensen Leather introduceert een nieuwe creatieve samenwerking met het in Kopenhagen gevestigde Norm Architects. Samen lanceren ze TERRA, een nieuwe innovatieve high-end leercollectie die geschikt is voor elk soort concept.

TERRA is een extreem zacht anilineleer met een zijdemat oppervlak met een subtiele glans en een fluweelzacht gevoel. De collectie geeft elke ruimte een rustige en natuurlijke uitstraling met een vleugje moderne, verfijnde elegantie.
'Het was een natuurlijke keuze om met Norm samen te werken om deze nieuwe leercollectie te ontwikkelen. Hun esthetiek, kleurbeleving en voorkeur om te werken met natuurlijke materialen die gracieus verouderen, sluit heel goed aan bij het unieke karakter van de TERRA-collectie', alldus Louise V. Sørensen, CEO & Partner bij Sørensen Leather.

Divider gemaakt met TERRA, tentoongesteld tijdens 3daysofdesign in Kopenhagen. Styling door Pernille Vest en foto door Jonas Bjerre-Poulsen, Norm Architects.

© Jonas Bjerre-Poulsen

Een serene symfonie van kleuren

De verbazingwekkende reeks rijke tinten vangen de schoonheid van de natuur. Een selectie van zowel opvallende als natuurlijke aardetinten, variërend van prachtige tinten groen en geel tot bordeaux en bruine nuances die een prachtig op de natuur geïnspireerd kleurenschema creëren, samengesteld door Norm Architects. Klei, zand en oker in combinatie met slib en aarde roepen beelden op van zandwoestijnen en rotslandschappen. Een unieke serene symfonie van harmonieuze kleuren met een exclusieve en rustgevende uitstraling.

'Onze relatie met kleur heeft zich in de loop van millennia ontwikkeld en is geworteld in de natuurlijke wereld. We voelen ons aangetrokken tot aardse kleuren - van de zachtheid van zand, de diepte van de grond en de rijkdom van klei. Als we goed kijken, geeft de natuur ons een overvloedig palet voor de verrijking van het interieur.' - Norm Architects.

© Jonas Bjerre-Poulsen
© Jonas Bjerre-Poulsen

Tentoonstelling

Tijdens 3daysofdesign toonde Sørensen Leather de leersoorten op een nieuwe manier met een exclusieve preview van de nieuwe unieke collectie. Het wereldwijde merk presenteerde een kunsttentoonstelling ontworpen en samengesteld door Norm Architects en styliste Pernille Vest. De gezamenlijke tentoonstelling toonde prachtige werken en keramische stukken van zes verschillende kunstenaars. Deze werken weerspiegelden allemaal het kleurenschema van TERRA's aardetinten. Dit om een prachtig samenspel te laten zien tussen de natuurlijke materialen, keramische oppervlakken en de tactiliteit van leer op de zes scheidingswanden van verschillende hoogten en kleuren uit de TERRA-collectie om een multi-zintuiglijk element in de tentoonstelling te brengen.

© Jonas Bjerre-Poulsen
© Jonas Bjerre-Poulsen
© Jonas Bjerre-Poulsen