nieuwtjes op meubelgebied Verpan
© Verpan

3 kleurrijke nieuwtjes op meubelgebied, die de meest iconische ontwerpen van Verner Panton vieren

Het meubelmerk Verpan lanceert nieuwe meubels en kleuren die een eerbetoon zijn aan de speelse ontwerpen en het gedurfde kleurgebruik van Verner Panton.

Van dageraad tot middernacht

Op 3daysofdesign in Kopenhagen had Verpan dit jaar een kleurrijke expositie, geïnspireerd op de natuur en de loop van de dag. De kleuren waren geïnspireerd op onder meer de dageraad, de bloeiende natuur en middernacht, als de zon weer onder is.

nieuwtjes op meubelgebied Verpan
© Verpan

Easy Sofa, 1964

De Easy Sofa van Verner Panton wordt nu geherintroduceerd als nieuw lid van de Easy-collectie. Met haar ronde vormen en gelaagde ontwerp is Easy een van de visueel meest karakteristieke collecties in de designcatalogus van Verner Panton.

De ronde Easy Sofa heeft vier U-vormige rugleuningen voor vier afzonderlijke plekken om even een moment te ontspannen. De rugleuningen worden armleuningen als je anders gaat zitten.

nieuwtjes op meubelgebied Verpan
© Verpan

Easy Pouf, 1964

Als derde lid van de Easy-collectie wordt de Easy Pouf toegevoegd. Net als de rest van de serie is de Easy Pouf met zijn ronde, gelaagde ontwerp een blikvanger in het interieur.

De Easy Pouf is een veelzijdig meubel dat in diverse interieurs kan worden gebruikt en meerdere functies heeft. Zet hem als decoratief element in een hoek of gebruik hem als salontafel bij de bank. De poef kan met verschillende stoffen en in meerdere kleuren en patronen worden gestoffeerd, waardoor je je eigen stempel op het interieur kunt drukken.

nieuwtjes op meubelgebied Verpan
© Verpan

Pantop – New Colours, 1980

De elegante Pantop-lijn werd in 1980 ontworpen door Verner Panton en is al lange tijd een vast onderdeel van de collectie van Verpan. De Pantop-lampen worden gekenmerkt door een klokvormig, wijd uitstaand scherm, dat met de opening omlaag is gemonteerd.

Dit jaar introduceert Verpan twee nieuwe kleuren: terracotta en dusty blue. Het warme terracotta brengt sfeer in het interieur en is ontleend aan het oranje dat ook een belangrijke kleur was voor Verner Panton. De blauwe tint geeft een licht gevoel en een vleugje kleur aan het interieur.

Lees ook: