Eten Citroenbavarois: Het klassieke recept De lichtgele, luchtige en zuurzoete bavarois is verslavend lekker. Door Anne au Chocolat — 19. augustus 2022 © Anne au Chocolat Citroenbavarois: Het klassieke recept Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Wat je nodig hebt: 1⅓ eidooiers 33 g suiker 1⅓ blaadjes gelatine ⅓ citroenschil, onbespoten sap van 2 citroenen 1 dl slagroom 1⅓ eiwitten Versiering ⅓ bakje bramen ⅓ dl witte chocolade Bereidingswijze Klop de eidooiers, suiker en geraspte citroenschil goed door elkaar in een kom. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Wring de blaadjes uit en smelt ze in een kom boven heet water. Giet meteen het citroensap bij de warme gelatine en roer goed om klontjes te voorkomen. Giet het mengsel van citroensap en gelatine al kloppend bij de eidooiers. Zet het eimengsel 5 minuten in de koelkast. Klop de eiwitten in een kom stijf en klop in een andere kom 2 dl van de slagroom op tot een luchtige massa. Meng de slagroom voorzichtig door het eimengsel en meng er dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door. Verdeel de bavarois over 6 schaaltjes of glazen en zet ze voor minstens 2 uur in de koelkast. Klop de resterende room op tot slagroom. Versier de bavarois met kleine toefjes slagroom, bramen, witte chocoladestukjes en een beetje geraspte citroenschil. Tip: Gebruik een spatel om de slagroom door het eimengsel te mengen. Hierdoor gebeurt het mengen voorzichtig. Verwante artikelen Dessert en gebak Chocolademoussetaartjes Diner Nieuwjaarsmenu: Dit zijn de lekkerste recepten voor oud en nieuw Eten Witte chocolademousse met limoen en passievrucht Dessert en gebak Deense video heeft citroenmousse tot meest gehypete toetje van deze zomer gemaakt Dessert en gebak Christianshavntaart met rabarbercrème Dessert en gebak Aardbeientaartjes met marsepein en vanillecrème