Citroenbavarois: Het klassieke recept

De lichtgele, luchtige en zuurzoete bavarois is verslavend lekker.

Citronfromage: Den klassiske opskrift
© Anne au Chocolat

Citroenbavarois: Het klassieke recept

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Wat je nodig hebt:

  • 1⅓ eidooiers
  • 33 g suiker
  • 1⅓ blaadjes gelatine
  • citroenschil, onbespoten
  • sap van 2 citroenen
  • 1 dl slagroom
  • 1⅓ eiwitten

Versiering

  • bakje bramen
  • ⅓ dl witte chocolade

Bereidingswijze

  • Klop de eidooiers, suiker en geraspte citroenschil goed door elkaar in een kom.
  • Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Wring de blaadjes uit en smelt ze in een kom boven heet water.
  • Giet meteen het citroensap bij de warme gelatine en roer goed om klontjes te voorkomen.
  • Giet het mengsel van citroensap en gelatine al kloppend bij de eidooiers.
  • Zet het eimengsel 5 minuten in de koelkast.
  • Klop de eiwitten in een kom stijf en klop in een andere kom 2 dl van de slagroom op tot een luchtige massa.
  • Meng de slagroom voorzichtig door het eimengsel en meng er dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door.
  • Verdeel de bavarois over 6 schaaltjes of glazen en zet ze voor minstens 2 uur in de koelkast.
  • Klop de resterende room op tot slagroom.
  • Versier de bavarois met kleine toefjes slagroom, bramen, witte chocoladestukjes en een beetje geraspte citroenschil.

Tip: Gebruik een spatel om de slagroom door het eimengsel te mengen. Hierdoor gebeurt het mengen voorzichtig.