Zomertaart - marsepein met chocolademousse
© Stine Christiansen

Zomerse taart

Deze zomerse taart met marsepein, witte chocolademousse en zomerfruit mag niet ontbreken tijdens een avondje tafelen in de tuin. Gebruik rood fruit uit de tuin of het bos, zoals blauwe bessen, of later in het seizoen bramen.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Witte chocolademousse

  • 37 g witte chocolade
  • ¼ gelatineblaadje
  • 62 ml slagroom
  • ¼ vanillestokje

Bodem

  • 18 g suiker
  • ¼ vanillestokje
  • 43 g tarwebloem
  • 12 g amandelmeel
  • 37 g boter
  • ¼ eidooier
  • 37 g marsepein
  • 18 g suiker
  • 25 g boter
  • ½ eieren (L)
  • ½ el bloem
  • 125 g rood fruit, bijv bramen, frambozen en aalbessen

Zo maak je de taart

Chocolademousse

  • Hak de chocolade fijn.
  • Week het gelatineblaadje 5 minuten in koud water.
  • Verwarm de slagroom met het vanillemerg tot net onder het kookpunt en neem de pan van het vuur.
  • Voeg chocolade en het gelatineblaadje toe en roer tot de chocolade gesmolten is. Zet de chocolademousse een nacht koud.

De bodem

  • Meng suiker, vanillestokje, tarwebloem en amandelmeel.
  • Verkruimel de boter erdoor en meng het mengsel met de eidooier tot een deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed er een quichevorm van ca. 25 cm mee.
  • Zet de vorm in de koelkast.
  • Roer marsepein, suiker en boter tot een zacht, romig geheel.
  • Voeg de eieren toe, klop een paar minuten en roer dan de bloem erdoor.
  • Schep het mengsel over de afgekoelde taartbodem en bak de taart 15 à 20 minuten op 200°C, tot de bodem bros is en de vulling stevig. Zet de taart koud.
  • Klop de chocolademousse luchtig, doe hem in een spuitzak en spuit een laag toefjes op de taart.
  • Garneer met flink veel rood fruit en serveer.

TIP: Begin op tijd met de voorbereidingen van de taart. De mousse heeft namelijk een nachtje in de koelkast nodig.

Lees het hele artikel