Appelcake met vanille

Als je van appeltaart met een twist houdt, probeer dan dit heerlijke recept voor appelcake met vanille.

Nem opskrift på kage: æblekage med vanilje © Frederikke Heiberg

Heerlijke appelcake met vanille

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Dit heb je nodig

  • ¼ kg stevige appels
  • 15 g boter
  • 12 g honing
  • 62 g zachte boter
  • 62 g poedersuiker
  • ¼ vanillestokje
  • 1 eieren
  • 62 g tarwebloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout

Zo maak je de cake

  1. Verwarm de oven voor op 220°. Vet een cakevorm in, bestrooi hem met bloem en zet hem in de koelkast.
  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes van 2 cm. Laat ze kleuren in een pan met 60 g boter. Voeg honing toe en laat het mengsel lichtbruin karamelliseren. Giet de appels in een schaal en laat ze afkoelen.
  1. Doe 250 g zachte boter in een kom met de poedersuiker en klop tot een luchtig mengsel. Splits het vanillestokje in de lengte, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed.
  1. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Zeef het daarna nogmaals over het ei-botermengsel. Meng het snel door elkaar. Voeg voorzichtig de gekarameliseerde appels toe en vouw ze door het mengsel.
  1. Haal de ingevette cakevorm uit de koelkast en giet het beslag erin. Zet het beslag in de oven en bak ongeveer 50 minuten of tot de cake stevig en kleur heeft gekregen. Als de bovenkant te donker wordt voor het einde van de baktijd, bedek de bovenkant dan met een stuk aluminiumfolie.
  1. Haal de cake uit de oven en laat hem minstens 10 minuten in de vorm staan voordat je hem op een rooster draait om af te koelen.