© Tia Borgsmidt

Marsepein cupcakes met een zomers hart

Deze frisse marsepeincakejes zijn versierd met een verfijnd glazuur met citroentijm. En binnenin schuilt een zomerse verrassing.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Marsepeincupcakes

  • ¼ vanillestokje
  • 30 g suiker
  • 30 g zachte boter
  • ½ eieren
  • 10 g marsepein
  • 20 g tarwebloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • ¼ mespunt zout
  • ½ el citroentijm
  • 10 g witte chocolade
  • 2 aardbeien

Roomkaasglazuur

  • 22 g boter
  • 40 g roomkaas naturel
  • 30 g poedersuiker
  • rasp van 1 citroen
  • ¼ el citroentijm

Zo maak je de cupcakes

Marsepeincupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175 °C hetelucht.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er boven wat suiker uit.
  • Klop boter, suiker en vanille suiker met een mixer zacht.
  • Voeg een voor een de eieren toe.
  • Rasp de marsepein grof – dat gaat het makkelijkst als deze koud is.
  • Meng marsepein, bloem, bakpoeder en zout door het beslag.
  • Hak de tijm en de chocolade en meng die erdoor.
  • Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
  • Verdeel het beslag over muffinvormpjes – vul ze voor 3⁄4.
  • Duw in elke cupcake een aardbei en bak de cakejes in ca. 20 minuten goudbruin.
  • Laat ze ca. 15 minuten afkoelen in de vorm. Stort ze er dan uit en laat afkoelen op een rooster.

Roomkaasglazuur

  • Klop de boter zacht.
  • Klop de roomkaas erdoor.
  • Klop poedersuiker en citroenrasp erdoor tot je een mooi glazuur hebt.
  • Hak de tijm en meng die erdoor.
  • Doe de crème in een spuitzak en decoreer de cupcakes.

Lees het hele artikel