© Tia Borgsmidt Dessert en gebak Italiaans toetje: Stracciatella affogato De Italiaanse zomer in een glas... Door Lone Kjær — 16. september 2024 Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Stracciatella-ijs merg van 1 vanillestokje 37 g suiker 2 eidooiers 1 dl volle melk 1 dl slagroom 37 g pure chocolade 2 shots espresso Zo maak je dit heerlijke Italiaanse toetje Stracciatella-ijs Meng het vanillemerg met wat suiker. Klop de eidooiers met de vanillesuiker en suiker tot een wit, luchtig mengsel. Meng melk en slagroom er goed door en draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs. Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Druppel vlak voor het ijs klaar is de chocolade erdoor. Laat het ijs nog 5 minuten draaien, tot de chocola in het ijs gestold is. Schep het ijs in een bak met deksel en zet in de vriezer. ServerenSchep bolletjes ijs in dessertkommen. Giet er espresso over en serveer direct. Verwante artikelen Dessert en gebak Rabarberijs met kardemomcrumble Dessert en gebak Aardbeien-rabarberijs met ruby-chocolade Dessert en gebak Heerlijke ijskoude beauty's - 7 keer verrukkelijk ijs Dessert en gebak IJsrepen met chocoladebodem en pistache-ijs Dessert en gebak Taart met chocolade en koffie Dessert en gebak Gepocheerde peren met misoparfait en hazelnootpraliné