© Tia Borgsmidt

Italiaans toetje: Stracciatella affogato

De Italiaanse zomer in een glas...

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Stracciatella-ijs

  • merg van 1 vanillestokje
  • 37 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 dl volle melk
  • 1 dl slagroom
  • 37 g pure chocolade
  • 2 shots espresso

Zo maak je dit heerlijke Italiaanse toetje

Stracciatella-ijs

  • Meng het vanillemerg met wat suiker.
  • Klop de eidooiers met de vanillesuiker en suiker tot een wit, luchtig mengsel.
  • Meng melk en slagroom er goed door en draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs.
  • Smelt intussen de chocolade au bain-marie.
  • Druppel vlak voor het ijs klaar is de chocolade erdoor.
  • Laat het ijs nog 5 minuten draaien, tot de chocola in het ijs gestold is. Schep het ijs in een bak met deksel en zet in de vriezer.

Serveren

Schep bolletjes ijs in dessertkommen. Giet er espresso over en serveer direct.