© Stine Christiansen

IJsrepen met chocoladebodem en pistache-ijs

IJsrepen om van te watertanden – een bodem van chocolade met lentegroen pistache-ijs.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Bodem

  • 16 g gesmolten boter
  • 20 g pure chocolade
  • eieren
  • 20 g suiker
  • 16 g tarwebloem
  • ⅓ el cacaopoeder
  • ¼ tl bakpoeder

Pistache-ijs

  • 1 eidooiers
  • 37 g suiker
  • ¼ vanillestokje
  • 25 g pistachenoten
  • ⅓ dl volle melk
  • 1 dl slagroom

Garnering

  • pistachenoten & cacao nibs

Zo maak je het

• Smelt de boter en gehakte chocolade op laag vuur.

• Klop de eieren en suiker schuimig.

• Zeef bloem, cacaopoeder en bakpoeder erdoor en roer het mengsel door de chocoladeboter.

• Schep het beslag in een ingevette, bebloemde vorm van ca. 20x30 cm en bak ca. 25 minuten op 150 °C.

• Laat de bodem afkoelen op een rooster.

• Snijd de randen bij, zodat hij mooi recht is. Bekleed de vorm met plasticfolie en leg de bodem er weer in.

• Klop eidooiers, suiker en vanillemerg schuimig.

• Blend pistachenoten en melk tot een romige groene massa.

• Roer dit door het eimengsel en roer dan de slagroom erdoor.

• Draai dit in een ijsmachine tot een soort softijs en verdeel over de bodem.

• Strijk glad en laat hard worden in de vriezer.

• Snijd de ijskoek in repen, bestrooi met fijngehakte pistachenoten en cacao nibs en serveer.

Lees het hele artikel