• Smelt de boter en gehakte chocolade op laag vuur.
• Klop de eieren en suiker schuimig.
• Zeef bloem, cacaopoeder en bakpoeder erdoor en roer het mengsel door de chocoladeboter.
• Schep het beslag in een ingevette, bebloemde vorm van ca. 20x30 cm en bak ca. 25 minuten op 150 °C.
• Laat de bodem afkoelen op een rooster.
• Snijd de randen bij, zodat hij mooi recht is. Bekleed de vorm met plasticfolie en leg de bodem er weer in.
• Klop eidooiers, suiker en vanillemerg schuimig.
• Blend pistachenoten en melk tot een romige groene massa.
• Roer dit door het eimengsel en roer dan de slagroom erdoor.
• Draai dit in een ijsmachine tot een soort softijs en verdeel over de bodem.
• Strijk glad en laat hard worden in de vriezer.
• Snijd de ijskoek in repen, bestrooi met fijngehakte pistachenoten en cacao nibs en serveer.