Ijs met bosbessen
© Stine Christiansen

IJs met bosbessen, limoen & kokos met witte chocolade en gekonfijte viooltjes

Bosbessen, limoen en kokos geven dit ijs een frisse smaak en de witte chocolade maakt het helemaal af.

IJs met bosbessen, limoen & kokos met witte chocolade en gekonfijte viooltjes

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

  • 50 g bosbessen
  • rasp en sap van 1 kleine limoen
  • 25 g glucosestroop
  • ¼ blik kokosmelk
  • ¼ blik gecondenseerde melk
  • 25 g witte chocolade
  • gekonfijte viooltjes

Zo maak je het

  1. Meng bosbessen, limoen en stroop en laat minstens 3 uur staan. Roer af en toe.
  1. Klop kokosmelk en gecondenseerde melk door elkaar en draai dit in een ijsmachine tot een soort softijs.
  1. Schep het bosbessen-mengsel en het kokosijs beurtelings in een silicone ijsvorm of andere vorm.
  1. Vul de vorm helemaal af en laat het ijs hard worden in de vriezer.
  1. Tempereer de chocolade.
  1. Haal het ijs uit de vorm en doop het in de chocolade.
  1. Leg het ijs op een laagje met viooltjes bestrooide chocolade en serveer.

Lees het hele artikel