Drømmekagen fra Brovst kaldes den
© BO BEDRE

Droomtaart met dubbele kokos-topping

Met de klassieke droomtaart - van origine een Deens cakerecept - moet je niet knoeien, maar deze wordt pas perfect als je de kokos-topping verdubbelt.

Recept voor klassieke droomtaart

Droomtaart is een klassieker en altijd een echte winnaar. Hier is een makkelijk droomtaartrecept met een kleine twist. En het is een twist met sinaasappel! Sinaasappel voegt een mooie kleur en frisheid toe aan het sponsachtige zandtaartgedeelte van de droomtaart.

De video op deze pagina van tastenatic.dk laat in 53 seconden zien hoe je gemakkelijk zelf een droomtaart kunt maken. Verderop in de video zie je ook hoe je de kokostopping kunt verdubbelen. Want is dat niet hoe we het het liefste hebben? We kunnen maar niet genoeg krijgen van de "droom" bovenop de droomtaart!

Deze droomtaart is gemaakt in een springvorm. Het recept is echter even geschikt voor:

  • Droomtaart in een bakvorm
  • Droomtaart muffins
Drømmekage - alle ingredienser til den nemme opskrift. © Tastenatic, Stephen Rasmussen

Recept voor klassieke droomtaart

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 springvorm

Droomtaartdeeg

  • 600 g suiker
  • 600 g meel
  • 8 eieren
  • 4 tl bakpoeder
  • 2 vanillestokje
  • 2 tl vanillesuiker
  • 100 g boter
  • 4 dl melk
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil

Droomtaart topping

  • 300 g kokosrasp
  • 400 g bruine suiker
  • 150 g boter
  • 2 dl melk

Zo maak je de droomtaart

  • Begin met het mengen van de droge ingrediënten in een kom. Dit betekent bloem, bakpoeder, de vanille uit het stokje en vanillesuiker.
  • Klop vervolgens de suiker en eieren tot een luchtig mengsel.
  • Verwarm tijdens het kloppen de boter en melk in een kleine steelpan. Roer nu de bloem door de eieren en suiker. Roer vervolgens de gesmolten boter en de warme melk door het beslag. Voeg als laatste het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe.
  • Vet een bakvorm goed in met boter en giet het beslag erin. Bak 18-20 minuten op 200 graden. Houd het goed in de gaten. Het mag niet te veel kleur krijgen.
  • Terwijl het deeg bakt, bereid je de "droom" voor. Giet de ingrediënten in een kleine steelpan en verwarm het tot het kookpunt.
  • Haal dan het beslag/ cake uit de oven, bestrijk het met de topping van de droomtaart en bak de taart nog 10 minuten.
  • Klaar!

Als je een fan bent van de kokostopping op de droomtaart, kun je overwegen om de kokossmaak bovenop de droomtaart te verdubbelen. In dit geval moet je twee dingen doen:
1) zet de verwarming ongeveer 10 graden lager
2) 2) geef de cake 5 minuten extra nadat je het kokosmengsel over de bovenkant van de droomcake hebt gesmeerd.
3) Dat is in totaal 15 minuten.

Video af drømmekagen på kun 53 sekunder

Her kan du se opskriften på Tastenatics's drømmekage kogt ned til kun 53 sekunder.

Drømmekagen fra BO BEDRE i springform.