© Frederikke Heiberg

Frambozentaart – eenvoudig en speciaal lekker

Deze frambozencake is perfect voor bij de koffie - en is gemakkelijk te maken.

Lekkere frambozencake

Makkelijke en snelle frambozentaart voor bij de koffie 's middags of 's avonds.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Dit heb je nodig

  • 66 g frambozen
  • 83 g tarwebloem
  • 75 g boter
  • 58 g suiker
  • 1 stuks eieren
  • 40 g amandelmeel
  • vanille van een half stokje
  • ¼ dl volle melk

Zo maak je de cake

  • Verwarm de oven tot 170°. Vet de zijkanten van een springvorm in met boter en leg bakpapier tussen de bodem en de ring voordat je deze vastdraait.
  • Doe een beetje suiker in de vorm en beweeg de vorm rond, zodat de suiker aan de zijkanten blijft plakken.
  • Doe de frambozen in een kom, neem 2 eetlepels van de bloem en meng dit voorzichtig met de frambozen. Klop de boter en suiker samen in een mixer en voeg een ei per keer toe.
  • Meng de bloem, amandelmeel en vanillezaadjes en schep door het beslag. Voeg als laatste de frambozen toe. Bak de cake ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.