Deze frambozencake is perfect voor bij de koffie - en is gemakkelijk te maken.
Door
Morten Heiberg
— 24. februari 2024
Lekkere frambozencake
Makkelijke en snelle frambozentaart voor bij de koffie 's middags of 's avonds.
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Dit heb je nodig
66
g
frambozen
83
g
tarwebloem
75
g
boter
58
g
suiker
1
stuks
eieren
40
g
amandelmeel
vanille van een half stokje
¼
dl
volle melk
Zo maak je de cake
Verwarm de oven tot 170°. Vet de zijkanten van een springvorm in met boter en leg bakpapier tussen de bodem en de ring voordat je deze vastdraait.
Doe een beetje suiker in de vorm en beweeg de vorm rond, zodat de suiker aan de zijkanten blijft plakken.
Doe de frambozen in een kom, neem 2 eetlepels van de bloem en meng dit voorzichtig met de frambozen. Klop de boter en suiker samen in een mixer en voeg een ei per keer toe.
Meng de bloem, amandelmeel en vanillezaadjes en schep door het beslag. Voeg als laatste de frambozen toe. Bak de cake ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.