©

Meringuebodem met skyrcrème en bessen

Je moet goed zoeken naar een zomers dessert dat ook nog eens makkelijk is. Zowel de meringue-basis als de skyrcrème kun je van tevoren maken.

Meringuebodem met skyrcrème en bessen

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Meringues

  • 4 gepasteuriseerd eiwit
  • 150 g lichte rietsuiker

Skyrcrème

  • skyr of Griekse yoghurt
  • ½ tl fijne rietsuiker
  • zaden van 1/2 vanillestokje
  • geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel

Topping

  • 200 g gemengde bessen
  • 20 g hazelnoten
  • sinaasappeljuliennes
  • een beetje munt

Zo maak je een meringue-basis met skyrcrème met bessen

  1. Verwarm de oven tot 150 graden Celsius.
  1. Klop nu de eiwitten tot halfstijf, voeg de suiker toe en blijf kloppen op de hoogste snelheid tot de suiker is opgelost en de eiwitten stijf zijn in de kom.
  1. Leg bakpapier op een bakplaat en giet de eiwitten uit - in één grote portie of in vier porties.
  1. Bak een uur op 150 graden - iets minder als je 4 batches maakt - tot de meringue knapperig is aan de buitenkant.
  1. Bedek met een skyrcrème van skyr met suiker, vanille en sinaasappelrasp en top af met gemengde bessen, zoals bosbessen, frambozen en bramen.
  1. Rooster de noten licht en hak ze grof.
  1. Garneer met sinaasappeljuliennes en munt.

Zo klop je meringue op:

  • Zorg dat je eiwitten op kamertemperatuur zijn.
  • Doe de eiwitten in een schone kom, bij voorkeur van metaal. Voeg eventueel zout toe.
  • Klop de eiwitten eerst op lage snelheid. Verhoog naar maximale snelheid wanneer je kleine belletjes aan het oppervlak ziet. Klop tot de eiwitten zachte schuimpieken vormen - en niet langer!
  • Voeg nu de suiker toe - beetje bij beetje terwijl je klopt. Klop tot de suiker niet meer 'knispert'. De consistentie moet taai zijn en je moet de kom ondersteboven kunnen draaien zonder dat je meringue eruit glijdt.
  • Als je azijn, kleur of smaak aan je meringue moet toevoegen, vouw het dan nu met een spatel door het mengsel - maar heel voorzichtig.

Probeer ook eens dit recept met meringues.