© Tia Borgsmidt

Kaneelcake met witte chocolade en crème van beurre noisette

Wij houden van kaneelcake omdat het smaakt naar Kerstmis en goed gekruid en smeuïg is. Met verschillende spuitmondjes wordt de beurrenoisettecrème in mooie roosjes gespoten, waardoor de taart er overdadig en extravagant uitziet. Zie hier het recept voor een goed gekruide en sappige kaneelcake.

Kaneelcake met witte chocolade en crème van beurre noisette

Wij houden van kaneelcake omdat het smaakt naar Kerstmis en goed gekruid en sappig is. Met verschillende spuitmondjes wordt de crème van beurre noisette mooi gespoten, waardoor de taart een weelderige uitstraling krijgt.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Kaneelcake

  • 16 g boter
  • 25 g muscovado suiker
  • 29 g tarwebloem
  • ⅓ tl vanillezuiker
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl baking soda
  • ⅓ dl karnemelk
  • 16 g witte chokolade

Beurrenoisettecrème

  • 25 g boter
  • 20 g poedersuiker
  • 33 g roomkaas naturel

Versiering

  • witte, zilveren en gouden chocoladebolletjes

Zo maak je het

Kaneelcake

  • Doe boter en suiker in een kom.
  • Meng tarwebloem, vanillesuiker, kaneel en baking soda en roer dit met de karnemelk door de boter.
  • Blijf roeren tot het een egaal beslag is.
  • Hak de chocolade en meng erdoor.
  • Verdeel het beslag over een ingevette, met bakpapier beklede vorm van ca. 15 x 20 cm.
  • Bak de taart ca. 25 minuten op 180 oC op de een-na-onderste plek in de oven. Dek tijdens het bakken evt. af met aluminiumfolie.
  • Prik met een satéprikker in de taart; hij is gaar als de prikker er droog uit komt.
  • Laat afkoelen.

Beurrenoisettecrème

  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Zet het vuur dan iets hoger en laat de boter voorzichtig bruisen.
  • Neem de pan van het vuur zodra de boter bruin wordt en lekker ruikt.
  • Giet de boter door een zeef en laat hem afkoelen in een kom.
  • Zet de boter in de koelkast tot hij dik wordt. Dat duurt een paar uur.
  • Klop de beurre noisette met een mixer luchtig.
  • Voeg poedersuiker en roomkaas toe en klop het geheel tot een egale botercrème.
  • Verdeel de crème over twee spuitzakken met verschillende mondjes en decoreer de taart. Garneer met witte, gouden en zilveren chocoladebolletjes.
  • De taart blijft 3-4 dagen goed in de koelkast.