nem chokoladekage opskrift med cremet glasur og havsalt
© Half Baked Harvest

Makkelijk en heerlijk recept voor de beste chocoladetaart ter wereld

Hier vind je het recept voor de beste chocoladetaart ter wereld - super-gemakkelijk en snel te maken - perfect voor onverwachte gasten.

Een chocoladetaart waar niets tegenop kan

Is er iets lekkerders dan een heerlijke chocoladetaart? Deze populaire taart is verkrijgbaar in veel verschillende variaties, dus er is altijd voor ieder wat wils. Deze heerlijke chocoladetaart is supermakkelijk om te maken en smaakt geweldig. Hier is het recept voor de beste chocoladetaart ter wereld.

De beste chocoladetaart ter wereld

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 taart

Chocoladetaart

  • 24 el cacaopoeder
  • 1000 g tarwemeel
  • 1200 g suiker
  • 4 tl baksoda
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 8 eieren
  • 600 g boter
  • 10 dl water

Glazuur

  • 300 g boter
  • 10 el cacaopoeder
  • 20 el poedersuiker
  • 2 el water
  • zoutvlokken van zeezout voor de garnering

Zo maak je de makkelijke en heerlijke taart

Taart

  1. Zeef de cacaopoeder, bloem, baking soda en bakpoeder in een kom.
  1. Voeg de eieren, gesmolten boter, zout, suiker en water toe en mix tot een gladde massa.
  1. Giet het beslag in een grote bakvorm of springvorm (voor een ronde vorm).
  1. Bak de cake ongeveer 35 minuten op 170 graden. De cake moet licht plakkerig zijn in het midden.
  1. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.

Glazuur

  1. Haal de boter iets eerder uit de koelkast zodat deze zacht en makkelijk te verwerken is.
  1. Meng de boter, cacaopoeder, poedersuiker en water.
  1. Smeer het glazuur op de afgekoelde cake.
  1. Garneer met vlokken zeezout.

TIP: Vervang het water door koffie voor een heerlijke koffiesmaak in de chocoladetaart.