Sjokoladekake med marsipan og nøtter
© Frederikke Heiberg

Makkelijke chocoladetaart met marsepein en noten

In dit recept zijn zowel marsepein als vier verschillende soorten noten verstopt.

Chocoladetaart met marsepein en noten

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Dit heb je nodig

  • 25 g marsepein
  • ¾ grote eieren
  • ¼ vanillestokje
  • 31 g suiker
  • ¼ dl melk
  • 31 g meel
  • 6¼ g cacaopoeder
  • ¼ tl bakpoeder
  • 6¼ g pistachenootjes
  • 8¾ g geroosterde, ontvelde en fijngehakte hazelnoten
  • 6¼ g Geroosterde, geschaafde en fijngestampte amandelen
  • 6¼ g walnoten
  • 15 g grof gehakte pure chocolade
  • 31 g boter

Zo maak je deze makkelijke taart

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  1. Snijd de marsepein in kleine stukjes en doe deze in een kom. Roer beetje bij beetje de eieren door de marsepein zodat het bindt en glad wordt.
  1. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze samen met de suiker en de melk beetje bij beetje toe aan het marsepeinmengsel.
  1. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder, voeg dit toe aan het beslag en voeg alle noten en chocolade toe.
  1. Spatel als laatste de gesmolten, afgekoelde boter erdoor.
  1. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak ongeveer 45 minuten.