© Frederikke Heiberg Dessert en gebak Makkelijke chocoladetaart met marsepein en noten In dit recept zijn zowel marsepein als vier verschillende soorten noten verstopt. Door Morten Heiberg — 24. februari 2024 Chocoladetaart met marsepein en noten Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Dit heb je nodig 25 g marsepein ¾ grote eieren ¼ vanillestokje 31 g suiker ¼ dl melk 31 g meel 6¼ g cacaopoeder ¼ tl bakpoeder 6¼ g pistachenootjes 8¾ g geroosterde, ontvelde en fijngehakte hazelnoten 6¼ g Geroosterde, geschaafde en fijngestampte amandelen 6¼ g walnoten 15 g grof gehakte pure chocolade 31 g boter Zo maak je deze makkelijke taart Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de marsepein in kleine stukjes en doe deze in een kom. Roer beetje bij beetje de eieren door de marsepein zodat het bindt en glad wordt. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze samen met de suiker en de melk beetje bij beetje toe aan het marsepeinmengsel. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder, voeg dit toe aan het beslag en voeg alle noten en chocolade toe. Spatel als laatste de gesmolten, afgekoelde boter erdoor. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak ongeveer 45 minuten. Verwante artikelen Dessert en gebak Marsepein cupcakes Dessert en gebak Makkelijk en heerlijk recept voor de beste chocoladetaart ter wereld Dessert en gebak Taart met chocolade en koffie Dessert en gebak Marsepeintaart met witte chocolademousse & zomerfruit Dessert en gebak Klassieke bananencake - sponzig en heerlijk Dessert en gebak Droomtaart met dubbele kokos-topping