© Tia Borgsmidt Dessert en gebak Smeuïg amandel-bananenbrood Maak met overrijpe bananen een heerlijk smeuïg bananenbrood met amandelvulling. Door Lone Kjær — 02. november 2024 Smeuïg amandel-bananenbrood Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 brood (12 plakken) + Amandel-bananenbrood 4 grote eieren 200 g suiker 400 g tarwebloem el bakpoeder 6 (over)rijpe bananen 1 dl melk 2 el amandelaroma Amandelvulling 300 g amandelen 300 g zachte boter 200 g suiker Topping amandelschaafsel Zo maak je het brood Amandel-bananenbrood Klop eieren en suiker wit en schuimig. Meng tarwebloem en bakpoeder. Pel de bananen en prak ze fijn. Zeef de bloem door het eimengsel en meng gepureerde bananen, melk en amandelaroma erdoor. Amandelvulling Maal de amandelen tot een grof meel. Roer boter, suiker en amandelmeel door elkaar. Verdeel de helft van het beslag over een cakeblik van ca. 29 cm. Schep de helft van de amandelvulling erop en creëer met behulp van een lepel een marmereffect. Herhaal met de rest van het beslag en de amandelvulling. Strooi amandelschaafsel over het brood en bak het ca. 40 minuten in de oven op 200 °C. Steek er een satéprikker in; het brood is gaar als de prikker er droog uit komt. Laat het bananenbrood afkoelen en snijd het dan in plakken. Lees het hele artikel Dessert en gebak Soepel bananenbrood met chocolade Dessert en gebak 10 makkelijke, snelle taarten en cakes die niet mis kunnen gaan Dessert en gebak Appelcake met vanille Verwante artikelen Dessert en gebak Klassieke bananencake - sponzig en heerlijk Dessert en gebak Kaneelcake met witte chocolade en crème van beurre noisette Dessert en gebak Marsepein cupcakes Dessert en gebak IJsrepen met chocoladebodem en pistache-ijs Dessert en gebak Heibergs chocoladetaart met marsepein en noten Dessert en gebak Sinaasappelmousse met notencrunch