© Tia Borgsmidt

Smeuïg amandel-bananenbrood

Maak met overrijpe bananen een heerlijk smeuïg bananenbrood met amandelvulling.

Smeuïg amandel-bananenbrood

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 brood (12 plakken)

Amandel-bananenbrood

  • 4 grote eieren
  • 200 g suiker
  • 400 g tarwebloem
  • el bakpoeder
  • 6 (over)rijpe bananen
  • 1 dl melk
  • 2 el amandelaroma

Amandelvulling

  • 300 g amandelen
  • 300 g zachte boter
  • 200 g suiker

Topping

  • amandelschaafsel

Zo maak je het brood

Amandel-bananenbrood

  • Klop eieren en suiker wit en schuimig.
  • Meng tarwebloem en bakpoeder.
  • Pel de bananen en prak ze fijn. Zeef de bloem door het eimengsel en meng gepureerde bananen, melk en amandelaroma erdoor.

Amandelvulling

  • Maal de amandelen tot een grof meel.
  • Roer boter, suiker en amandelmeel door elkaar.
  • Verdeel de helft van het beslag over een cakeblik van ca. 29 cm.
  • Schep de helft van de amandelvulling erop en creëer met behulp van een lepel een marmereffect.
  • Herhaal met de rest van het beslag en de amandelvulling.
  • Strooi amandelschaafsel over het brood en bak het ca. 40 minuten in de oven op 200 °C.
  • Steek er een satéprikker in; het brood is gaar als de prikker er droog uit komt.
  • Laat het bananenbrood afkoelen en snijd het dan in plakken.

Lees het hele artikel