©

Meringues - knapperig, zoet en te gek

Knapperige meringue, heerlijk zachte room en zoete, rijpe nectarines - yum! Bekijk ons eenvoudige recept en krijg al onze toptips voor het bakken van dit heerlijke dessert.

Meringue met vanillecrème en gemarineerde nectarines

Eiwitten en suiker. Boem. Twee ingrediënten zijn alles wat je nodig hebt om de zoetste taart ter wereld te maken: meringues. Ze zijn mierzoet, breekbaarder dan het fijnste porselein en met de juiste topping een van de meest feestelijke desserts die je kunt serveren.

Wij helpen je op weg naar prachtige, luchtige meringues. Bekijk ons heerlijke recept voor amandelmeringues met vanilleroom en gemarineerde nectarines.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Vanillecrème

  • 1 vanillestokje
  • 2 dl skyr
  • 1 tl vlierbloesemsap

Gemarineerde nectarines

  • 2 el geconcentreerd vlierbloesemsap
  • 1 citroen, sap
  • 2 nectarines

Amandelmeringue

  • 2 eiwitten, gepasteuriseerd
  • 1 tl zeezout
  • 50 g lichte rietsuiker
  • 50 g amandelen

Topping

  • droppoeder
  • rode zuring, citroenmelisse of munt (optioneel)

Zo maak je het

  1. Schraap de vanillezaadjes uit het stokje.
  1. Zet het stokje apart en meng de zaadjes met skyr en 1 theelepel vlierbloesemsap.
  1. Maak een marinade van 2 eetlepels vlierbloesemsap, vanillestokje en citroensap.
  1. Snijd de nectarines fijn en leg ze in de marinade. Zet de skyr en het fruit een paar uur in de koelkast.
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (geen hete lucht!).
  1. Doe de eiwitten in een schone kom, bij voorkeur van metaal, en klop ze halfstijf met zout.
  1. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot de meringue stijf is en er een 'vogelbekje' ontstaat als je de kloppers van de kom tilt.
  1. Hak de amandelen fijn en vouw ze voorzichtig door het eiwit.
  1. Verdeel het meringuemengsel over vier taartjes op een stuk bakpapier op een bakplaat. Bak de meringues 20 minuten en laat ze voor het serveren afkoelen op een bakplaat.
  1. Serveer de vier meringues met gemarineerde nectarines en vanillecrème. Strooi zoethoutpoeder over de room en garneer de cakejes eventueel met zuring.

Zo klop je meringue op:

  • Zorg dat je eiwitten op kamertemperatuur zijn.
  • Doe de eiwitten in een schone kom, bij voorkeur van metaal. Voeg eventueel zout toe.
  • Klop de eiwitten eerst op lage snelheid. Verhoog naar maximale snelheid wanneer je kleine belletjes aan het oppervlak ziet. Klop tot de eiwitten zachte schuimpieken vormen - en niet langer!
  • Voeg nu de suiker toe - beetje bij beetje terwijl je klopt. Klop tot de suiker niet meer 'knispert'. De consistentie moet taai zijn en je moet de kom ondersteboven kunnen draaien zonder dat je meringue eruit glijdt.
  • Als je azijn, kleur of smaak aan je meringue moet toevoegen, vouw het dan nu met een spatel door het mengsel - maar heel voorzichtig.

TIP! Als je de voorkeur geeft aan een minder zoet dessert, gebruik dan bessen of marineer de nectarines niet

PROBEER ook eens dit recept met meringues.