Opskrift på letfrossen tiramisu med matcha-te
© Ulf Svane

IJskoude tiramisu met matcha thee

Fluffy, vrouwelijke en klassieke tiramisu met een vleugje matcha thee. Dit dessert wordt nog lekkerder als je het de dag van tevoren bereidt.

Tiramisu met matcha-thee

Hier krijgt het Italiaanse dessert tiramisu een mooie en verfrissende twist. De koffie is vervangen door matcha-thee, net als de cacao bovenop.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 1 gepasteuriseerde eierdooiers
  • 20 g suiker
  • ¼ vanillestokje
  • 1 tl matcha thee
  • 125 g mascarpone
  • ½ dl slagroom
  • ½ dl cognac
  • 50 g lange vingers
  • matcha thee om te strooien

Zo maak je de groene tiramisu

  1. Klop de eierdooiers, suiker en vanillezaadjes tot ze wit en schuimig zijn.
  1. Voeg de matcha thee toe en klop het door het eimengsel.
  1. Voeg de mascarpone toe en roer de crème glad - zonder klontjes.
  1. Klop de slagroom tot een dik schuim en vouw dit door de crème.
  1. Verdeel de mascarponeroom en de in cognac gedoopte lange vingers in laagjes in een kleine schaal.
  1. Eindig met een laagje room.
  1. Dek het schaaltje af met huishoudfolie en laat het afkoelen.
  1. Zet de schaal een paar uur in de vriezer voordat je de tiramisu serveert.
  1. Haal het dessert ongeveer 15 min. voor het serveren uit de diepvries.
  1. Strooi er gezeefde matcha-thee over en snijd in passende stukjes.

Lees het hele artikel