© Stine Christiansen Dessert en gebak Perentaart met marsepein-roomcrème Met dit recept krijg je het lekkerste dessert. Door Gitte Heidi Rasmussen — 09. januari 2022 Perentaart met marsepein-roomcrème. Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 punten + Wat je nodig hebt: 43 g tarwebloem 12 g poedersuiker ¼ snufje fijn zout 31 g boter ¼ eidooier ¾ harde peren 37 g suiker ¼ liter water ¼ citroen 25 g boter 18 g rietsuiker ¼ vanillestokje 75 g marsepein ¼ dl slagroom ¾ eieren ¼ dl tarwebloem Versiering: Poedersuiker en kaneel Bereidingswijze: Verwarm de oven op 200°C. Meng bloem, poedersuiker en zout en verkruimel de boter erdoor. Voeg de eidooier toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten en rol het uit tot het in de taartvorm met een diameter van ongeveer 24 cm past. Schil de peren, halveer ze en verwijder de pitten. Breng water, suiker en citroen aan de kook. Voeg de peren toe en kook ze 8 minuten tot ze iets zachter zijn. Klop boter, suiker, vanillezaadjes, marsepein en room tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor en roer de gezeefde tarwebloem erdoor. Giet de amandelcrème in de taart en leg de peren erin, met de snijkant naar boven. Bak de taart op 200°C onder in de oven gedurende ca. 30 minuten. Serveer de taart koud met een dun laagje poedersuiker gemengd met een beetje kaneel. Verwante artikelen Dessert en gebak Gemberkoekjes met chocolade Dessert en gebak Amandeltartjes met botercrème Dessert en gebak Focaccia met zout en rozemarijn Dessert en gebak Appeltaart de luxe Dessert en gebak Citroenmeringuetaartjes met witte chocolade Dessert en gebak Moutscones met lemon curd en room