© Tia Borgsmidt

Ajo Blanco met versgedopte erwten, bieslook en bloemen

Een Spaanse amandelsoep met een frisse Deense twist. De soep wordt koud geserveerd in kleine porties (vanwege de intense smaak) en kan ruim van tevoren worden gemaakt. Met versgedopte erwten en bloemen erop, krijgt de soep een mooie, delicate uitstraling.

Ajo Blanco met versgedopte erwten, bieslook en bloemen

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Ajo Blanco

  • 100 g oud witbrood zonder korst
  • 75 g witte amandelen
  • 1 tenen knoflook
  • 1 el sherryazijn
  • ¼ dl olijfolie
  • 2½ dl groentebouillon afgekoeld
  • zoutvlokken en peper

Topping

  • 100 g erwten
  • ½ bosje bieslook
  • eetbare bloemen

Zo maak je de Ajo Blanco

  • Snijd het brood in stukjes en doe ze in een kom. Giet er koud water over en week het brood ca. 5 minuten.
  • Knijp het vocht eruit en doe het brood met de amandelen, knoflook en sherryazijn in een foodprocessor. Voeg al draaiend de olie toe en ten slotte de bouillon. Laat de machine draaien tot de soep dik en lobbig is. Breng de soep op smaak met zoutvlokken en peper en zet hem koud.
  • Schenk de soep in kommen en strooi er doperwten, bieslook en bloemen over.

Serveer de Ajo Blanco met een heerlijke, mooie en makkelijke focaccia